To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Τι θα περιλαμβάνει το νέο φορολογικό πακέτο μέτρων

Στο Υπουργείο Οικονομικών ξεκίνησαν από χθες οι υπηρεσιακές συσκέψεις προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου που φέρνει νέες ανατροπές στο καθεστώς των φοροαπαλλαγών, ενοποίηση φόρων στην ακίνητη περιουσία, εφαρμογή αλλά και επέκταση του «πόθεν έσχες» σε όλες τις δαπάνες των φορολογουμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο φορολογικό πακέτο μέτρων θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

• Την καθιέρωση ηλεκτρονικού «πόθεν έσχες» για το σύνολο των εισοδημάτων και των δαπανών, που θα αποτυπώνονται σε ειδικό έντυπο (Ε10). Στη μια στήλη θα καταχωρείται το σύνολο των εισοδημάτων και των καταθέσεων των φορολογουμένων και στην άλλη θα περιγράφονται οι δαπάνες (με αποδείξεις) και οι αποταμιεύσεις.

• Αλλαγές στο καθεστώς των φοροαπαλλαγών που δικαιούνται τα φυσικά πρόσωπα: Οι κοινωνικές απαλλαγές θα διατηρηθούν εφόσον κρίνονται σκόπιμες, αλλά μόνο υπέρ όσων πληρούν ορισμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

• Προτάσεις που έχουν κατατεθεί για ενοποίηση ορισμένων φόρων στην ακίνητη περιουσία. Ο φόρος ή το ενιαίο τέλος θα περιλαμβάνει τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) και το Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών, το οποίο εισπράττεται σήμερα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι και η απλοποίηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και η αναμόρφωση του φορολογικού ποινολογίου. Οι αλλαγές αυτές θα συνδυαστούν και με την ασύρματη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα ηλεκτρονικά συστήματα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, και την ηλεκτρονική τιμολόγηση στις συναλλαγές μεταξύ των επιχειρήσεων.

GoldenDeals - Εκπτώσεις! Είδες τη σημερινή προσφορά; Αγόρασέ την & κέρδισε έκπτωση έως -90%!
Κάνε κλικ εδώ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: