To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ηλεκτροδότηση αυθαιρέτων χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις

Χωρίς την επιβολή πρόσθετων φορολογικών επιβαρύνσεων θα ηλεκτροδοτούνται αυθαίρετες κατασκευές ή χώροι αυθαίρετης χρήσης που «τακτοποιούνται» με βάση τη ρύθμιση του νόμου 4014/2011.

Το υπουργείο Οικονομικών με εγκύκλιό του παρέχει διευκρινίσεις για τη διαδικασία ηλεκτροδότησης των αυθαίρετων κατασκευών ή χώρων αυθαίρετης αλλαγής χρήσης που ρυθμίζονται με βάση το νόμο για τα αυθαίρετα, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «δεν οφείλονται αναδρομικά ασφαλιστικές εισφορές και οποιοσδήποτε φόρος.

Τυχόν ήδη καταβληθέντες φόροι, τέλη και πρόστιμα δεν αναζητούνται». Ωστόσο για τις περιπτώσεις που τα κτίρια στα οποία βρίσκονται χώροι με αυθαίρετη αλλαγή χρήσης που ρυθμίστηκαν βάσει του νόμου και δεν έχουν ηλεκτροδοτηθεί, τότε είναι ευνόητο, επισημαίνει η εγκύκλιος, ότι για την ηλεκτροδότηση των κτιρίων αυτών, εκτός των «τακτοποιούμενων» αυθαίρετων χώρων, θα έχουν εφαρμογή οι διατάξεις των άρθρων 35 και 36 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, εφόσον πρόκειται για οικοδομές που ανεγείρονται με βάση άδεια οικοδομής που εκδίδεται από 1.1.1995 και εφεξής, είτε οι διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 8 του ν.1882/1990, στο σύνολό τους, εφόσον πρόκειται για οικοδομές που ανεγείρονται με βάση άδεια που εκδόθηκε μέχρι 31.12.1994 ή για αυθαίρετες οικοδομές που έχουν νομιμοποιηθεί ή για τις οποίες έχει εγκριθεί η ηλεκτροδότηση από τις αρμόδιες προς τούτο αρχές.

Τι ισχύει
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.1882/1990 «η ΔΕΗ δεν θα εγκρίνει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος αν η βεβαίωση δεν είναι θεωρημένη από την αρμόδια για τη φορολογία του ηλεκτρολόγου δημόσια οικονομική υπηρεσία.





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: