To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Οι κυριότερες ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου που συζητείται σήμερα

Κλειστά επαγγέλματα, οδικές μεταφορές, πτωχευτικός κώδικας, ρύθμιση οφειλών, αντικειμενικά κριτήρια
Διατάξεις που θα επιτρέπουν τη δημιουργία εταιρειών δικηγόρων και θα ρυθμίζουν την διαφήμιση στον κλάδο περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο που συζητείται σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο.

Περιλαμβάνει απαιτήσεις της τρόικας για την άμεση απελευθέρωση των επαγγελμάτων του νομικού, του συμβολαιογράφου, του μηχανικού, του αρχιτέκτονα, του φαρμακοποιού και των οδικών μεταφορών και οι οποίες δεν έχουν γίνει ακόμη πράξη λόγω των ισχυρών αντιδράσεων που συναντούν.

Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να κάνει νόμο του κράτους έστω και ένα μέρος από τις τροποποιήσεις που αφορούν τους δικηγόρους (δικαίωμα ίδρυσης υποκαταστημάτων ανά την ελληνική επικράτεια και διαφημίσεις) και τις οδικές μεταφορές (ταχύτερη απελευθέρωση) ενόψει της καθόδου των επιτηρητών το τελευταίο 10ήμερο του Ιανουαρίου.

Οι υπόλοιπες παρεμβάσεις, αν τελικά δεν περιληφθούν σε νομικό κείμενο, θα πρέπει να αποτελέσουν σαφή δέσμευση του νέου Μνημονίου. Περιλαμβάνουν ρυθμίσεις για τις ελάχιστες αμοιβές, τις κρατήσεις των επιμελητηρίων και των συλλόγων, το σύστημα διαμόρφωσης τιμών, αλλά και οριζόντια κατάργηση εμποδίων σε όλους τους κλάδους εκτός και αν υπάρχει δημόσιο συμφέρον για πολύ συγκεκριμένα επαγγέλματα.

Το πολυνομοσχέδιο, όπως διαμορφώθηκε τις προηγούμενες ημέρες, φέρνει στο υπουργικό προς έγκριση και παρεμβάσεις για την ταχύτερη απελευθέρωση των οδικών μεταφορών κατά 6 μήνες, ρύθμιση χρεών δήμων και σειρά φορολογικών διατάξεων.

Οι πιο πολλές από αυτές τις ρυθμίσεις «περίσσεψαν» από τις δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που εγκρίθηκαν πριν από την αλλαγή του χρόνου. Δεν είναι απίθανο και πάλι να απενταχθούν ρυθμίσεις που προκαλούν τριβές. Το πιο πιθανό είναι να οδεύσουν στη Βουλή με ξεχωριστά νομοσχέδια τα ακανθώδη θέματα των επικουρικών συντάξεων και των νέου τύπου εργασιακών σχέσεων.

Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την πτώχευση και τις διαδικασίες εξυγίανσης και εκκαθάρισης που θέτουν σαφή χρονικά όρια κοινοποίησης των διαφόρων σταδίων στην αρμόδια ΔΟΥ και στο ΙΚΑ.

Θεσπίζεται νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο με την οποία απαλλάσσεται των προσαυξήσεων όποιος πληρώσει εφάπαξ, αν πληρώσει σε 2- 12 δόσεις, η απαλλαγή φθάνει στο 90%, ενώ το σύνολο των δόσεων αυξάνεται σε 60 με απαλλαγή του 25% των προσαυξήσεων. Η υπαγωγή θα είναι εφικτή έως τις 31 Ιανουαρίου.

Επίσης αναμένονται διατάξεις για την συμμετοχή ιδιωτών στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών και νέα αντικειμενικά κριτήρια.

(Πηγή: capital.gr)

Πουλήστε ό,τι δεν χρειάζεστε
Ricardo
Xestock



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: