To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΟΑΕΕ: Τα δικαιολογητικά για αναγνώριση 5 πλασματικών ετών

Τρία δικαιολογητικά - «κλειδιά» θα ζητεί ο ΟΑΕΕ για να αναγνωρίζει έως και 5 χρόνια πλασματικά έτη ασφάλισης ελεύθερων επαγγελματιών - ασφαλισμένων του οι οποίοι δεν είχαν εγγραφεί, μολονότι ασκούσαν επαγγελματική δραστηριότητα, στα πρώην Ταμεία ΤΕΒΕ, ΤΑΕ και ΤΣΑ.

Τα δικαιολογητικά καθορίζει εγκύκλιος που εξέδωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνης σε εφαρμογή του νόμου 3996/11 για τις αναγνωρίσεις πλασματικών χρόνων ασφάλισης. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, ο ασφαλισμένος θα πρέπει να υποβάλλει αίτηση στον ΟΑΕΕ μαζί με τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Υπεύθυνη Δήλωση του ν. 1599/1986 στην οποία θα αναφέρονται τα πλήρη στοιχεία για το χρόνο του οποίου ζητείται η αναγνώριση, η επαγγελματική δραστηριότητα που ασκήθηκε, η ακριβής διεύθυνση της επαγγελματικής εγκατάστασης, η νομική μορφή της επιχείρησης και η ιδιότητα με την οποία συμμετείχε ο ασφαλισμένος σε αυτήν. Για ιδιοκτήτες Δ.Χ. αυτοκινήτων, πρέπει να δηλώνεται και ο αριθμός κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, το είδος τους και το ποσοστό ιδιοκτησίας που κατείχε ο ασφαλισμένος.

2. Πιστοποιητικό της αρμόδιας ΔΟΥ από το οποίο να προκύπτει η ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας, η επωνυμία της επιχείρησης, τα έτη για τα οποία ο ασφαλισμένος υπέβαλε δηλώσεις φόρου εισοδήματος για τη δραστηριότητα αυτή ή εκκαθαριστικά σημειώματα υπολογισμού φόρου των οικονομικών ετών που ζητείται η αναγνώριση ή βεβαιώσεις έναρξης και διακοπής δραστηριότητας από την αρμόδια ΔΟΥ.

3. Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος δεν προσκομίσει πιστοποιητικό της ΔΟΥ η απόδειξη του χρόνου αυτού μπορεί να γίνει από έγγραφα Ταμείου που αποδεικνύουν την ιδιότητα ως εργοδότη και τη νομική μορφή της επιχείρησης ή αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις ή έγγραφα δημόσιων, δημοτικών ή κοινοτικών αρχών, βιβλία και στοιχεία που τηρήθηκαν σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογικών Στοιχείων, μισθωτήρια συμβόλαια ακινήτου θεωρημένα από την αρμόδια ΔΟΥ, λογαριασμούς ΔΕΚΟ στο όνομα της επιχείρησης ή ακόμη και από πιστοποιητικό από το αρμόδιο Επιμελητήριο.





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: