To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

10.554 θέσεις απασχόλησης σε προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας στην Περιφέρεια Αττικής

Ολοκληρώθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης οι διαδικασίες αξιολόγησης και επιλογής των Δικαιούχων φορέων για την υλοποίηση των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας στην Περιφέρεια Αττικής.

Ειδικότερα, εγκρίθηκαν 10.554 θέσεις απασχόλησης, πεντάμηνης διάρκειας, σε 47 Φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα οι οποίοι θα κάνουν και τις προσλήψεις των ανέργων. Η τοποθέτηση των ωφελουμένων από το πρόγραμμα θα γίνει σε 131 Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (α' και β΄βαθμού), της Περιφέρειας Αττικής, με τους οποίους οι φορείς έχουν υπογράψει μνημόνια συνεργασίας για την υλοποίηση προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας.

Δικαιούχοι είναι, Σωματεία, Ιδρύματα, Εταιρίες Αστικού Δικαίου, Συνδικαλιστικές Οργανώσεις και Επαγγελματικές Ενώσεις.

Οι ωφελούμενοι πρέπει να διαθέτουν δελτίο ανεργίας ή να είναι αγρότες ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ που δεν διαθέτουν ή δεν δικαιούνται δελτίο ανεργίας και έχουν εισόδημα έως 10.500 ευρώ για το οικονομικό έτος 2010.

Η εποπτεία και ο έλεγχος των διαδικασιών επιλογής συμμετεχόντων/ωφελουμένων από τους Δικαιούχους των προγραμμάτων θα ασκείται από το ΑΣΕΠ, όπως επίσης και η έγκριση της πρόσκλησης - ενημέρωσης προς τους δυνητικά ωφελούμενους, ο έλεγχος της νομιμότητας των πινάκων κατάταξης που θα καταρτίζουν οι Δικαιούχοι, και η εξέταση τυχόν ενστάσεων που θα υποβληθούν.

Ο προϋπολογισμός για την περιφέρεια της Αττικής, ανέρχεται στο ποσόν των 34.000.000 ευρώ, ενώ στα Προγράμματα της Κοινωφελούς Εργασίας περιλαμβάνονται:

- έργα κοινωφελούς χαρακτήρα και φροντίδας, όπως π.χ. διαμόρφωση και φροντίδα πάρκων και λοιπών έργων πρασίνου, αναδάσωση, δασοπροστασία και φύλαξη περιοχών υψηλού φυσικού κάλλους, καθαριότητα παραλίων περιοχών,

- δράσεις διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς,

- υπηρεσίες φροντίδας, μέριμνας ηλικιωμένων, ΑμεΑ και παιδιών κλπ.

- δράσεις για παιδιά και νέους, εξωσχολικά προγράμματα για μαθητές και παιδιά, οδική ασφάλεια μαθητών, σίτιση σε ολοήμερα σχολεία φτωχών περιοχών.

Τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας είναι συνολικού προϋπολογισμού 188.000.000 ευρώ. Μέσω των προγραμμάτων αυτών 57.400 άνεργοι αναμένεται να εξασφαλίσουν απασχόληση για διάστημα πέντε μηνών. Το επίδομα κοινωφελούς εργασίας ανέρχεται σε 625 ευρώ το μήνα.

Στην ιστοσελίδα του Επιχειρησιακού προγράμματος για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού (ΕΠΑΝΑΔ) www.epanad.gov.gr παρέχονται όλες οι πληροφορίες για τα προγράμματα της «Κοινωφελούς Εργασίας» (δικαιούχοι, αριθμός θέσεων, π/υ, συμπράττοντες φορείς κλπ.).

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: