To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Μέσω ...Τράπεζας της Ελλάδος η αύξηση των αντικειμενικών αξιών

Με τον φόβο της νέας αύξησης των αντικειμενικών αξιών ζουν οι Έλληνες καθώς η εξέλιξη αυτή θα επηρεάσει μια σειρά φόρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο που έχει προταθεί για να υπολογιστούν οι νέες τιμές είναι να χρησιμοποιηθεί η βάση δεδομένων που έχει η Τράπεζα της Ελλάδας. Ως γνωστόν, η ΤτΕ δημοσιεύει ανά τρίμηνο στοιχεία για την πορεία των τιμών των ακινήτων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, στις περισσότερες περιοχές η αύξηση των αντικειμενικών αξιών θα είναι μεγάλη, καθώς στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να προσεγγίσουν το ταχύτερο δυνατόν τις εμπορικές τιμές. Ταυτόχρονα, το Δημόσιο θέλει μόνο μέσα στο 2012 να εισπραχθούν 3,8 δισ. από τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Αυτό θα σημάνει εκτόξευση σε μια σειρά φόρων, τελών και προστίμων.

Το εάν θα γίνει η αύξηση των τιμών ζώνης αλλά και το πότε παραμένουν ακόμα αδιευκρίνιστα. Ο παράγοντας χρόνος, όμως, έχει ιδιαίτερη σημασία. Αύξηση των αντικειμενικών αξιών με ισχύ από την 1η/1/2012 θα συμπαρασύρει το κόστος που πληρώνουμε για το χαράτσι της ΔΕΗ αλλά και τον ΦΑΠ.

Στελέχη της αγοράς χαρακτηρίζουν την αύξηση των τιμών ζώνης τελειωτικό χτύπημα στην καταιγίδα των φόρων που έχει γονατίσει την αγορά.

Συνολικά, η αναπροσαρμογή των αξιών θα επηρεάσει τα τεκμήρια διαβίωσης, με όριο-φωτιά τα 2.600 ευρώ ανά τετραγωνικό, το οποίο, λόγω της αύξησης των αντικειμενικών, θα υπερβούν πολλοί περισσότεροι, το ειδικό τέλος που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας που πηγαίνει στον δήμο, τα πρόστιμα τακτοποίησης για αυθαίρετα κι ημιυπαίθριους, τους φόρους μεταβίβασης, γονικής παροχής, κληρονομιάς και δωρεάς, το τέλος εγγραφής στο κτηματολόγιο αλλά και τον ΦΠΑ στην αγορά νεόδμητων.

(Πηγή: euro2day)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: