To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Νέα προγράμματα επιδοτήσεων προαναγγέλλει το ΥΠΑΝ

Νέες επιδοτήσεις για τουριστικές και εξαγωγικές εταιρείες, για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και των νέων προαναγγέλλει το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, μαζί με νέα χαμηλότοκα δάνεια του ΕΣΠΑ για τη στήριξη ευπαθών ομάδων (κοινωνική οικονομία).

Αναλυτική λίστα με τις επιδοτήσεις και τα νέου τύπου κίνητρα ανακυκλούμενων πιστώσεων που ισχύουν ή θα διατεθούν το ερχόμενο διάστημα κατέθεσε στους βουλευτές ο αρμόδιος υφυπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Αρμόδια στελέχη αναφέρουν ότι γίνεται μια προσπάθεια επιτάχυνσης του έργου και επενδύσεων που έχουν καθυστερήσει, πολλές επί σειρά μηνών.

Σύμφωνα με την παρουσίαση, βάση δίνεται πλέον στο νεοσύστατο Εθνικό Ταμείο για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη (ΕΤΕΑΝ) που αποτελεί τη μετεξέλιξη του ΤΕΜΠΜΕ. Θα αποτελεί την ομπρέλα για μια σειρά από εργαλεία ανακυκλούμενων δανείων που θα προκηρυχθούν. Θα παρέχει εγγυήσεις για επιχειρήσεις, δάνεια από τα ταμεία Επιχειρηματικότητας, Εξοικονομώ κατ' οίκον, ΕΝΑΛΙΟ, Αγροτικής Επιχειρηματικότητας και Κοινωνικής Οικονομίας για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που θέλουν να αναπτύξουν επιχειρηματική δραστηριότητα. Συμπληρωματικά, ως προς τη ρευστότητα, σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις λειτουργεί το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Jeremie.

Το ένα από τα τρία προγράμματα, που αφορά τη δανειοδότηση έως 100.000 ευρώ για νεοσύστατες μικρές επιχειρήσεις, βρίσκεται στην αγορά μέσω 2 τραπεζών από τις 23 Φεβρουαρίου, ενώ έρχονται μικροπιστώσεις έως 25.000 ευρώ και δράσεις για την ψηφιακή στρατηγική.

Στο πεδίο των επιδοτήσεων έως το τέλος Μαρτίου θα γίνονται δεκτές αιτήσεις για τον πράσινο τουρισμό και υπό προκήρυξη (από το προηγούμενο καλοκαίρι...) τελεί ο Εναλλακτικός Τουρισμός. Επίσης προαναγγέλλεται νέο πρόγραμμα, το «Εκσυγχρονίζομαι» στον τουρισμό. Σε εξέλιξη βρίσκεται και η επιδότηση εμπορικών εταιρειών για ψηφιακές δράσεις (Digi - Retail) και η δράση για την Εξωστρέφεια και την Ανταγωνιστικότητα. Εως τον Ιούνιο αναμένεται να ξεκινήσει πρόγραμμα Νέας Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας.

Επίσης, έπειτα από στασιμότητα πολλών μηνών προχωρούν έργα συμπράξεων κράτους με ιδιώτες (ΣΔΙΤ). Προωθείται η δημοπράτηση σχολείων στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στην Κρήτη, φοιτητικές εστίες στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, δικαστικά μέγαρα σε Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης και 13 Αστυνομικές Διευθύνσεις στην περιφέρεια. Θα τρέξει επίσης έργο διαχείρισης απορριμμάτων και ηλεκτρονικού εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες.

(πηγή: Ελευθεροτυπία)





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: