To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Σκληρές διαπραγματεύσεις στους χώρους δουλειάς φέρνουν οι αλλαγές στα εργασιακά

Με σκληρές διαπραγματεύσεις στους χώρους δουλειάς που θα κρίνουν όχι μόνο τους μισθούς, αλλά και τις θέσεις εργασίας, καλούνται οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να υπερασπίσουν κεκτημένα δεκαετιών.

Στη διαπραγμάτευση εργοδότη-σωματείου για την επιχειρησιακή σύμβαση θα μπαίνουν όλα στο τραπέζι: μισθοί, απολύσεις, όροι εργασίας και αν συμφωνούν, θα καθορίζουν τον τρόπο και τον χρόνο επανόδου στην κλαδική σύμβαση. Αν υπάρξει διαφωνία θα ισχύει η κλαδική σύμβαση.

Ο εργοδότης θα έχει, όμως, το δικαίωμα προσφυγής στη διαιτησία, η οποία θα κρίνει με βάση την πραγματική οικονομική κατάσταση της επιχείρησης. Ο νόμος καθιερώνει για πρώτη φορά ως δοκιμαστική περίοδο τον πρώτο χρόνο απασχόλησης στις συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Καταργεί την προσαύξηση του 10% για τις υπερωρίες στη μερική απασχόληση. Επεκτείνει από έξι σε εννέα τους μήνες διαθεσιμότητας σε επιχειρήσεις με σοβαρά προβλήματα και σε 36 από 18 τους μήνες που μια επιχείρηση μπορεί να χρησιμοποιεί ενοικιαζόμενους υπαλλήλους.