To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

210 χιλιάδες πράσινες θέσεις εργασίας ως το 2015

Περισσότερες από 210.000 νέες θέσεις εργασίας, εκ των οποίων οι 27.000 μόνιμης απασχόλησης, θα δημιουργηθούν μέχρι το 2015 μέσω του προγράμματος πράσινων αναπτυξιακών παρεμβάσεων, που ανακοινώθηκε τον Ιούλιο και ήδη υλοποιείται, προέβλεψε η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, μιλώντας στο 21ο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Η κ. Μπιρμπίλη τόνισε ότι οι κύριοι ποιοτικοί στόχοι του αναπτυξιακού προγράμματος αφορούν την μεταφορά και ενσωμάτωση τεχνογνωσίας -μέσω της δημιουργίας νέων κλάδων, νέων ειδικοτήτων και νέων προϊόντων- και την αξιοποίηση του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού της χώρας με την παράλληλη αναβάθμιση υπαρχουσών δεξιοτήτων. Και επεσήμανε: "Η στροφή προς την πράσινη επιχειρηματικότητα αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την παρούσα κρίση και την στρατηγική τοποθέτησή της στις διεθνείς αγορές. Είναι προϋπόθεση για τη μακροχρόνια ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων σ' ένα διεθνές οικονομικό περιβάλλον το οποίο κινείται ταχύτατα προς την πράσινη ανάπτυξη. Και εδώ θέλω να πω ότι είναι λάθος να περιορίζουμε την πράσινη ανάπτυξη μόνο στην πράσινη ενέργεια. Αφορά σε μια ριζική αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου".