To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Μέτρα 2,5 δισ. για την απασχόληση 667.000 εργαζομένων

Τα προγράμματα στήριξης της απασχόλησης και καταπολέμησης της ανεργίας από τον ΟΑΕΔ και άλλους φορείς παρουσίασε ο πρωθυπουργός, κ. Γ. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης με τους κοινωνικούς εταίρους.

Η αξία των μέτρων στήριξης ανέρχεται σε 2,5 δισ. ευρώ και σχετίζεται κυρίως με ενισχύσεις στις εργοδοτικές εισφορές εφόσον δεν γίνονται απολύσεις.

Ειδικότερα τα προγράμματα αυτά θα αφορούν, μεταξύ άλλων, στην ενίσχυση επιχειρήσεων για τη δημιουργία 200.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης με επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών, για τη διατήρηση τουλάχιστον 400.000 θέσεων εργασίας, υπό τον όρο ότι οι ίδιες επιχειρήσεις θα διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας.

Το σύνολο των εργαζομένων που θα ενταχθούν στα προγράμματα αυτά ανέρχεται σε 667.000 άτομα.

Όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, η κυβέρνηση έχει θέσει 5 στόχους σε ό,τι αφορά την ανεργία:

-Τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.
-Την ένταξη νέων στην αγορά εργασίας.
- Την επανένταξη ανέργων.
-Την ένταξη και υποστήριξη των γυναικών στην αγορά εργασίας.
-Τη στήριξη των ατόμων με αναπηρίες και γενικότερα των ευπαθών ομάδων.

Σημειώνεται ότι τον υψηλότερο προυπολογισμό από τα προγράμματα (992 εκατ. ευρώ) διαθέτει Ο ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση 200.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης με επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών, για τη διατήρηση τουλάχιστον 400.000 θέσεων εργασίας, σε επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.

Ενα από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ αφορά Ολοκληρωμένη Παρέμβαση για 600 πρώην εργαζόμενους που προέρχονται από τις επιχειρήσεις «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Γ.Α.», «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Α.Ζ.», «Γ.Η. ΣΚΟΥΡΤΗΣ Α.Ε.Γ.Α.», «ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Α.Ε.Ε.Γ.Α. (GENERAL UNION)», «ΓΕΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε..Ε.Γ.Α. (GENERAL TRUST)» «ΕΟΣ Α.Ε.Α.Ζ.» και 200 πρώην εργαζόμενους που προέρχονται από την επιχείρηση “COMMERCIAL VALUE” και υποβολή πρότασης στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για έκδοση ΚΥΑ.

Οπως διευκρινίζεται σχετικά ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 26.400.000 ευρώ.

Επίσης αφορά άλλο πρόγραμμα αφορά 680 ανέργους των επιχειρήσεων: «ΤΕΞΑΠΡΕΤ Α.Ε.», «ΜΑΧΙΜ ΠΕΡΤΣΙΝΙΔΗΣ Α.Ε.», «ROBERTO Α.Β.Ε.Ε.», «ΝΟΒΑ ΚΝΙΤ Α.Ε.» «BELLE Α.Ε.», «ΠΑΚ. ΚΕΝΤΑΠΟΤΖΙΔΗ Α.Ε.», «ΕΥΡΩΒΑΦΗ Α.Ε.», «EUROHOUSE Α.Ε.», «ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ Α.Ε.» του Νομού Θεσσαλονίκης.

Ο προϋπολογισμός για το πρόγραμμα είναι 7.200.000 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από τον ΟΑΕΔ και Ε.Π.Ε.Α.Α.

Your 1:1 Traffic Exchange