To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Αυτόφωρο για φοροδιαφυγή με ενδοκυβερνητικές αντιδράσεις

Αυστηρότερες ποινές για φοροδιαφυγή προωθεί το υπουργείο Οικονομικών στην προσπάθεια για την περιστολή της και την αύξηση των δημοσίων εσόδων.

Συγκεκριμένες ρυθμίσεις θα προβλέπονται στο νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της απονομής φορολογικής δικαιοσύνης που προωθείται σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Μεταξύ άλλων το υπουργείο Οικονομικών προωθεί διάταξη νόμου, η οποία σύμφωνα με στελέχη του, θα προβλέπει ότι θα ενεργοποιείται η διαδικασία του αυτόφωρου στις περιπτώσεις που εντοπίζεται φοροδιαφυγή μεγάλης έκτασης, αλλά και μη έκδοση αποδείξεων κατά επανάληψη.

Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Οικονομικών προωθεί επίσης τη μείωση των ορίων πάνω από τα οποία θα επιβάλλονται ποινικές κυρώσεις στις περιπτώσεις που εντοπίζεται μη απόδοση ΦΠΑ, έκδοση πλαστών και εικονικών φορολογικών στοιχείων, καθώς και μη απόδοση φόρου εισοδήματος.

Πάντως, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης σχετικά με τις φορολογικές δίκες προειδοποίησε για διαφαινόµενο κίνδυνο παραβίασης θεµελιωδών διατάξεων, όπως κατοχυρώνονται από το Σύνταγµα και την Ευρωπαϊκή Σύµβαση για τα Δικαιώµατα του Ανθρώπου.