To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Στο 6% το ποσοστό απορρόφησης κονδυλίων του ΕΣΠΑ

Υπεγράφησαν από την υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη και τους 13 γενικούς γραμματείς των περιφερειών της χώρας οι Επιχειρησιακές Συμφωνίες Υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2007- 2010, ύψους 7,5 δισ. ευρώ.

Οι συμφωνίες υπεγράφησαν στο περιθώριο της 2ης συνεδρίασης της διάσκεψης των προέδρων των Επιτροπών Παρακολούθησης των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μιλώντας στη συνεδρίαση, η κα Κατσέλη ανέφερε ότι τα πρώτα αποτελέσματα υλοποίησης του ΕΣΠΑ είναι πολύ αισιόδοξα, καθώς τους πρώτους έξι μήνες εφέτος έχει διπλασιαστεί το ποσοστό απορρόφησης, που πλέον κινείται πάνω από 6%.

Για όλο το 2010, πρόσθεσε η υπουργός, ο στόχος είναι να ξεπεραστεί το 15%.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε ότι «το πάρτι της διασπάθισης των εθνικών και κοινοτικών πόρων, τελειώνει εδώ, μια και καλή. Όσοι αποδεδειγμένα έχουν εμπλακεί σε αδιαφανείς υποθέσεις, θα λύσουν τους λογαριασμούς τους με τη Δικαιοσύνη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ