To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Πώς θα αποφύγετε την ταλαιπωρία στο taxis

Μέρα με την ημέρα θα αυξάνεται ο όγκος των φορολογικών δηλώσεων που θα υποβάλλονται στο taxis. Μέχρι το βράδυ του Σαββάτου είχαν υποβληθεί 1,26 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεων από το σύνολο των περίπου 5,5 εκατομμυρίων που αναμένεται να υποβληθούν. Με δεδομένο ότι έχουν απομείνει 30 ημέρες για την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής του εντύπου Ε1, κατά μέσο όρο έως το τέλος του μήνα θα υποβάλλονται καθημερινά περίπου 150 χιλιάδες δηλώσεις.




Με αυτόν τον όγκο δηλώσεων είναι πιθανό να δημιουργηθούν προβλήματα και καθυστερήσεις στην υποβολή της δήλωσης ενώ αν υπάρχει μαζική «προσέλευση» τότε το σύστημα πρόκειται να κινδυνεύσει με «κρασάρισμα». Αυτό μπορεί να αποφευχθεί αν οι φορολογούμενοι αποφύγουν τις ώρες αιχμής του taxis.

Ας δούμε ποιες είναι αυτές. Η χειρότερη ώρα για να υποβάλει ένας φορολογούμενος τη δήλωσή του είναι από τις 7 έως τις 8 το απόγευμα καθώς με βάση τα στοιχεία των τελευταίων 7 ημερών υποβάλλονται περίπου 31.000 φορολογικές δηλώσεις. Δεύτερη αιχμή είναι το τρίωρο μεταξύ 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι όπου κατά μέσο όρο υποβάλλονται περίπου 25.000 δηλώσεις ανά ώρα. Οι λιγότερες φορολογικές δηλώσεις υποβάλλονται μεταξύ 12 τα μεσάνυχτα και 7 το πρωί με λιγότερες από 5.000 δηλώσεις ανά ώρα. Ωστόσο, για όσους δεν θέλουν να ξενυχτήσουν υπάρχουν μερικές ώρες της ημέρας που η κίνηση στο taxis είναι περιορισμένη.

Πιο συγκεκριμένα, η καλύτερη ώρα (εκτός νύχτας) είναι μεταξύ 2 και 5 μ.μ. καθώς το συγκεκριμένο τρίωρο υποβάλλονται κατά μέσο όρο 10.000 έως 12.000 φορολογικές δηλώσεις. Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο τη φορολογική τους δήλωση και ο χρόνος υποβολής δεν παίζει κανένα ρόλο στον χρόνο πληρωμής του φόρου. Ο φόρος από όλους τους φορολογούμενους πρόκειται να πληρωθεί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις (τέλος Ιουλίου, τέλος Σεπτεμβρίου, τέλος Νοεμβρίου) ενώ αν όλο το ποσό του φόρου εξοφληθεί έως το τέλος Ιουλίου χορηγείται έκπτωση 1,5%.

(Πηγή: capital.gr)




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: