To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Πώς θα εξυπηρετούνται οι πελάτες της Citibank μετά τη συμφωνία με την Alpha Bank

Σε συμφωνία για την απόκτηση των εργασιών λιανικής τραπεζικής της Citi στην Ελλάδα ήλθε η Alpha Bank. Τι θα γίνει με τους πελάτες της αμερικανικής τράπεζας στην Ελλάδα.

Την Παρασκευή το πρωί Alpha Bank και Citibank υπέγραψαν οριστική συμφωνία για την εξαγορά των εργασιών Λιανικής Τραπεζικής της Citi, συμπεριλαμβανομένου του Diners Club στην Ελλάδα.




Σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης, η συναλλαγή περιλαμβάνει:

Τις εργασίες Wealth Management, με υπό διαχείριση κεφάλαια 2,1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων καταθέσεις ύψους 1,0 δισ. ευρώ
Καθαρό υπόλοιπο χορηγήσεων, κυρίως πιστωτικών καρτών, ύψους 0,4 δισ. ευρώ
Το Δίκτυο Λιανικής Τραπεζικής με 20 Καταστήματα, τα οποία εξυπηρετούν 480 χιλ. πελάτες
Η εξαγορά εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του γ΄ τριμήνου του 2014, και τελεί υπό την αίρεση λήψεως των οικείων εγκρίσεων καθώς και τον έλεγχο του Ισολογισμού κλεισίματος της συναλλαγής.

Η εξυπηρέτηση πελατών

Μέχρι η συμφωνία αυτή να ολοκληρωθεί, οι πελάτες της Λιανικής Τραπεζικής της Citi θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται σύμφωνα με τους ισχύοντες όρους των συμβάσεών τους και μέσω όλων των σημείων εξυπηρέτησης πελατών της Citi.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Citi και η Alpha Bank θα συνεργαστούν προκειμένου να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα η μεταφορά των λογαριασμών και πελατειακών σχέσεων των πελατών της Λιανικής Τραπεζικής της Citi και να διασφαλιστεί η διατήρηση του υψηλού επιπέδου εξυπηρέτησης που απολαμβάνουν μέχρι σήμερα.

Εξάλλου, ως αποτέλεσμα της εξαγοράς, το εξειδικευμένο Προσωπικό που εργάζεται στο Δίκτυο Λιανικής Τραπεζικής της Citi, περίπου 730 εργαζόμενοι, θα ενσωματωθεί στην Alpha Bank.

Ο στόχος της Alpha Bank

Μέσω της εξαγοράς αυτής, η Alpha Bank προσβλέπει στην αξιοποίηση της εξειδικεύσεως της Citi στις εργασίες Wealth Management, καθώς και στον εμπλουτισμό των προσφερομένων προϊόντων και υπηρεσιών της.

Η Alpha Bank ξεκινά επίσης συνεργασία με το Diners Club, ένα εμπορικό σήμα υψηλού κύρους, και ενισχύει έτσι περαιτέρω τη θέση της στην αγορά των πιστωτικών καρτών.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Πελάτες τόσο της Alpha Bank, όσο και της Citi, θα έχουν στη διάθεσή τους ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Η νέα μέρα για Citi

Η συμφωνία έπεται της αποφάσεως της Citi να εστιάσει στην περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών της στον τομέα του Corporate Banking στην Ελλάδα με ταυτόχρονη διασφάλιση της απρόσκοπτης εξυπηρετήσεως των Πελατών Λιανικής Τραπεζικής από την Alpha Bank, η οποία προσανατολίζεται στην ίδια κατηγορία Πελατών και χαρακτηρίζεται από το συνετό επιχειρησιακό της σχεδιασμό.

Σύμφωνα με την τράπεζα, η Citi Ελλάδας εφ' εξής θα εστιάσει στην επέκταση των υπηρεσιών που προσφέρει σε Ελληνικές μεγάλες επιχειρήσεις, σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα καθώς και σε πελάτες της ναυτιλίας, του private bank και του δημόσιου τομέα.

Επίσης, η τράπεζα θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τις πολυεθνικές εταιρίες-πελάτες της που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

«Η απόφαση αποτελεί επέκταση της παγκόσμιας στρατηγικής της Citi να επικεντρώνει τους πόρους της όπου έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, το οποίο στην Ελλάδα είναι η τραπεζική μεγάλων επιχειρήσεων» δήλωσε ο Grant Carson, Διευθύνων Σύμβουλος της Citi Ελλάδας

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank, κ. Δημήτριος Π. Μαντζούνης, δήλωσε σχετικά πως «η εξαγορά των εργασιών Λιανικής Τραπεζικής της Citi στην Ελλάδα αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της στρατηγικής της Τραπέζης. Καλωσορίζουμε στην Alpha Bank τους Πελάτες και το Προσωπικό της Citi και επικεντρωνόμεθα στον περαιτέρω εμπλουτισμό των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρουμε.

(Πηγή: moneyonline.gr)