To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Τι αλλάζει στις συντάξεις με το νέο ασφαλιστικό

Μοντέλο παρόμοιο με αυτό που άρχισε ήδη να εφαρμόζεται στις επικουρικές συντάξεις, δηλαδή μηχανισμός αυτόματων περικοπών όταν υπάρχουν ελλείμματα, θα ακολουθήσουν και τα ταμεία κύριας σύνταξης για όσους πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν από το 2015 και μετά, καθώς η εγγύηση του κράτους δε θα καλύπτει πλέον το σύνολο της σύνταξης, όπως συμβαίνει σήμερα, παρά μόνο τμήμα της μέχρι το ποσό των 360 ευρώ.

Το υπόλοιπο ποσό, που θα είναι ανάλογο των εισφορών και του συνολικού χρόνου ασφάλισης, θα είναι ευθύνη του κάθε Ταμείου να το καλύπτει χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", αυτή είναι μία από τις παρεμβάσεις που άρχισαν ήδη να δρομολογούνται στο ασφαλιστικό σύστημα με στόχο να ενσωματωθούν σε νέο νόμο που θα εφαρμοστεί από την 1η/1/2015, όπως προβλέπει το επικαιροποιημένο μνημόνιο του Απριλίου.

Στο τραπέζι όμως θα βρεθούν και οι λεγόμενες αλλαγές που έχουν να κάνουν με τα όρια ηλικίας και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων όλων ανεξαιρέτως των Ταμείων.

Κομβικό σημείο είναι οι ενοποιήσεις Ταμείων, με την αρχή να γίνεται με την κατάργηση 60 τομέων και κλάδων που λειτουργούν εντός των ταμείων κύριας σύνταξης ως αυτόνομοι φορείς, ενώ θα ακολουθήσει το σχέδιο για την ενοποίηση των ταμείων κύριας σύνταξης σε 3 μεγάλους φορείς εντός του 2015.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: