To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Πώς πρέπει να συμπληρώσουν τα ΑμεΑ τη φορολογική δήλωση

Οδηγίες για την σωστή συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης 2014 από άτομα με αναπηρίες (ΑμεΑ) με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω δίνει εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα Εσόδων κ. Θεοχάρη. Οι οδηγίες αφορούν την σωστή συμπλήρωση των κωδικών του Ε1 αλλά και την σωστή επισύναψη των δικαιολογητικών ώστε τα ΑμεΑ να έχουν την απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος και την απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης.




Ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων κ Θεοχάρης στην εγκύκλιο του αναφέρει ότι τα πρόσωπα που είναι ολικώς τυφλοί ή παρουσιάζουν βαριές κινητικές αναπηρίες που υπερβαίνουν σε ποσοστό το ογδόντα τοις εκατό (80%) θα τύχουν απαλλαγής από το φόρο εισοδήματος για τους μισθούς, τις συντάξεις και την πάγια αντιμισθία τους, καθώς και από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης για όλα τα εισοδήματά τους, εφόσον συμπληρώσουν τους κωδικούς 905-906 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και με την προϋπόθεση ότι η Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (εφεξής Δ.ΗΛΕ.Δ) έχει την πληροφορία για την παραπάνω αναπηρία.

Επίσης, τα πρόσωπα που παρουσιάζουν βαριές κινητικές αναπηρίες με ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80%) ακριβώς, θα απαλλαχθούν από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης εφόσον συμπληρώσουν τους κωδικούς 913-914 της δήλωσης και υπάρχει ομοίως η σχετική πληροφορία στη Δ.ΗΛΕ.Δ.

Σε διαφορετική περίπτωση και μετά από σχετικό μήνυμα κατά την ηλεκτρονική υποβολή, θα πρέπει να αποσταλεί η βεβαίωση αναπηρίας με συστημένη επιστολή στη Δ.ΗΛΕ.Δ, προκειμένου να ενημερωθεί το αρχείο της.

Τα παραπάνω ισχύουν ακόμα και αν ο εκάστοτε υπόχρεος εργοδότης των ανωτέρω προσώπων έχει αποστείλει ηλεκτρονικό αρχείο βεβαιώσεων, στο οποίο οι αποδοχές, οι συντάξεις και τα επιδόματά τους εμφανίζονται ως εισοδήματα υποκείμενα σε φόρο.

Επισημαίνεται επίσης ότι εάν η δήλωση έχει υποβληθεί οριστικά και έχει εκκαθαριστεί με λάθος στοιχεία, χωρίς την απαλλαγή της αναπηρίας, η διόρθωση θα γίνει με υποβολή ηλεκτρονικής τροποποιητικής δήλωσης για να συμπληρωθούν οι κωδικοί 905-906, 913-914 κατά περίπτωση και να αποσταλεί, εφόσον απαιτείται, η σχετική βεβαίωση αναπηρίας στη Δ.ΗΛΕ.Δ..



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: