To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Τα 5 κορυφαία αποταμιευτικά προϊόντα για καταθέσεις από 3.000 έως 10.000 ευρώ

Ικανοποιητικά επιτόκια, παρά τη γενικότερη πτωτική πορεία που καταγράφουν οι αποδόσεις σε όλο το φάσμα των καταθέσεων την τελευταία διετία, προσφέρουν συγκεκριμένοι λογαριασμοί πρώτης ζήτησης.

Ο λόγος γίνεται για καταθέσεις Ταμιευτηρίου και τρεχούμενους λογαριασμούς, ορισμένοι εκ των οποίων ακόμη και για μικροαποταμιεύσεις, προσφέρουν επιτόκια ιδιαίτερα ελκυστικά.

Στην εποχή μας οι διαφορές μεταξύ των δύο τύπων λογαριασμών είναι ελάχιστες. Εάν κάποιος δεν ενδιαφέρεται για την υπηρεσία υπερανάληψης ή το καρνέ επιταγών, που προσφέρονται από τους τρεχούμενους λογαριασμούς, του είναι αδιάφορο τον ποιο τύπο προγράμματος θα επιλέξει.




Τα επιτόκια

Τα επιτόκια και των δύο καταθετικών προϊόντων έχουν κινηθεί τα τελευταία τρίμηνα πτωτικά, στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής αποκλιμάκωσης του κόστους των καταθέσεων που ακολουθούν οι τράπεζες.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι οι μέσες αποδόσεις των λογαριασμών πρώτης ζήτησης με βάση τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος είναι στο χαμηλότερο επίπεδό τους από την είσοδο της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.

Εξάλλου, μετά το κύμα συγχωνεύσεων που προηγήθηκε στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, ο αριθμός των προγραμμάτων των δύο υπό εξέταση κατηγοριών έχει μειωθεί μόλις στα 25, περιορίζοντας αισθητά τις επιλογές των καταθετών.

Το TOP 5

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη προσφορές, που ακόμη και για πολύ χαμηλά ποσά, προσφέρουν ετησιοποιημένες αποδόσεις 2% και άνω.

Οι καλύτερες προσφορές της περιόδου για ποσά από 3.000 έως 10.000 ευρώ, είναι οι εξής:


(Πηγή: moneyonline.gr)




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: