To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Διπλή φορολογική επιβάρυνση από τον Ιανουάριο του 2015

Διπλή φορολογική επιβάρυνση περιμένει τους φορολογούμενους από τον Ιανουάριο 2015 εφόσον το ΔΝΤ και η Τρόικα συνολικά δεν πειστούν τον Σεπτέμβριο ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό για τα επόμενα 2 έτη. το ΔΝΤ στην έκθεσή του που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα υπολογίζει ότι το δημοσιονομικό κενό για τη διετία 2015 - 2016 είναι 3,7 δισ. ευρώ και για την κάλυψή του προαναγγέλλει τη συνέχιση της ισχύος έκτακτων μέτρων που λήγουν όπως είναι η εισφορά αλληλεγγύης

Εκτός από την εισφορά αλληλεγγύης το υπουργείο οικονομικών σχεδιάζει να αυξήσει την εισπραξιμότητα των φόρων μέσω καθιέρωσης συστήματος πληρώνω στην πηγή του εισοδήματος (pay as you earn). Με το σύστημα αυτό θα παρακρατείται από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους όχι μόνο ο φόρος που αντιστοιχεί στο εισόδημά τους από μισθούς και συντάξεις, αλλά και ο φόρος που αντιστοιχεί σε άλλες πηγές εισοδήματος, όπως είναι τα ενοίκια.




Το ίδιο θα εφαρμοστεί και στους εργαζόμενους με μπλοκάκι, όπου εκτός από το φόρο εισοδήματος θα παρακρατείται και η εισφορά αλληλεγγύης και το εισόδημά τους από ενοίκια.

Πρακτικά αυτό θα γίνεται με έκδοση σχετικής εντολής παρακράτησης από τη Γενική Γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων, με βάση τα στοιχεία εισοδημάτων που εμφανίζονται στις φορολογικές δηλώσεις του προηγούμενου έτους. Ο φορολογούμενος θα έχει τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια της χρονιάς να ενημερώνει τη ΓΓΠΣ για τη διακοπή της μίσθωσης ή τη μείωση του μισθώματος προκειμένου να μην του γίνεται η σχετική παρακράτηση, ή να γίνεται λιγότερη.

(Πηγή: capital.gr)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: