To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Στους λογαριασμούς ακόμα 120.689 νοικοκυριών το κοινωνικό μέρισμα

Πιστώθηκε σήμερα στους λογαριασμούς 120.689 νοικοκυριών που υπέβαλαν αίτηση μέχρι 3 Ιουνίου 2014 κοινωνικό μέρισμα ύψους 77,3 εκατ. ευρώ.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των νοικοκυριών που έλαβε μέχρι σήμερα το «κοινωνικό μέρισμα» διαμορφώνεται σε 326.601, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 210.5 εκατ. ευρώ και το μέσο ποσό ανά νοικοκυριό στα 645 ευρώ.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πως συνεχίζεται μέχρι 30 Ιουνίου 2014, η υποβολή αιτήσεων.




Σύμφωνα με το υπουργείο ότι όλες οι αιτήσεις που είχαν υποβληθεί και είχαν απορριφθεί, καθώς και όσες θα υποβληθούν μέχρι τέλος Ιουνίου, θα αξιολογηθούν με τα νέα εισοδήματα των φετινών δηλώσεων φόρου εισοδήματος και τα νέα εισοδηματικά όρια. Υπενθυμίζεται ότι το βασικό όριο εισοδήματος διευρύνεται από 6.000 ευρώ σε 7.050 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου.

Με βάση το νόμο, το κοινωνικό μέρισμα καταβάλλεται εφάπαξ, είναι αφορολόγητο, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή του ΕΚΑΣ ή οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: