To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Ποιες εργοδοτικές και ασφαλιστικές εισφορές μειώνονται από 1ης Ιουλίου

Οδηγίες για τη μείωση των εργοδοτικών και ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Ιουλίου 2014 και εφεξής έδωσε το ΙΚΑ.




Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο από 1/7/2014 καταργούνται οι εισφορές 1% που κατέβαλαν ο εργοδότης και ο ασφαλισμένος αντίστοιχα, υπέρ του Διανεμητικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Μισθωτών (ΔΛΟΕΜ), αλλά και η ειδική εισφορά 1% που κατέβαλε ο εργοδότης υπέρ στράτευσης για την επιδότηση των στρατευμένων μισθωτών.

Επίσης, από την 1η Ιουλίου 2014 προβλέπεται η κατάργηση των παροχών του Διανεμητικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Μισθωτών. «Ειδικά για το έτος 2014 καταβάλλεται το ήμισυ του προβλεπόμενου από το ν.δ.3868/1958 (Α΄178) ποσού οικογενειακών επιδομάτων», ξεκαθαρίζει η εγκύκλιος.

Ακόμη, το ΙΚΑ σημειώνει πως από 1/7/2014 οι προβλεπόμενοι πόροι του ΛΑΕΚ οι οποίοι αποτελούν πόρους του Ενιαίου Λογαριασμού για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ) διαμορφώνονται από ποσοστό 0,81% σε ποσοστό 0,46% ως εξής α) εργοδοτική εισφορά 0,24% υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Π.Ε.Κ.Ε.), β) εργοδοτική εισφορά 0,12% υπέρ του Ειδικού Κοινού Λογαριασμού Ανεργίας (Ε.Κ.Λ.Α.), γ) Εισφορά εργαζομένου 0,10% υπέρ του Ειδικού Κοινού Λογαριασμού Ανεργίας (Ε.Κ.Λ.Α.).

Τέλος, από την ίδια ημερομηνία το ποσοστό της εισφοράς που καταβάλει ο εργοδότης υπέρ του κλάδου παροχών ασθένειας και μητρότητας σε χρήμα μειώνεται από 0,80% σε 0,25%.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: