To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Παράταση για την υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων

Παράταση για την υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων του α' τριμήνου του 2014 έως το τέλος Ιουλίου έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Η προθεσμία έληγε στις 2 Ιουνίου και είχε προηγηθεί και άλλη παράταση. Στην απόφαση του κου Θεοχάρη που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ τονίζεται η μεγάλη ανάγκη να διευκολυνθούν οι υπόχρεοι για την εκπλήρωση της υποχρέωσης υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων.




Με άλλη απόφαση του κου Θεοχάρη ορίζεται ότι παρατείνεται έως τις 10 Οκτωβρίου η προθεσμία υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών-προμηθευτών του 2013 έως τις 10 Οκτωβρίου 2014, για όλους τους υπόχρεους. Οι σχετικές προθεσμίες άρχιζαν να εκπνέουν στις 25 Ιουνίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την απόφαση του κου Θεοχάρη αφήνονται περιθώρια περαιτέρω απαλλαγών από την υποχρέωση καταγραφής των συναλλαγών που περιλαμβάνονται στις τριμηνιαίες συγκεντρωτικές.

Χαρακτηριστικά τονίζεται ότι η παράταση δίδεται λαμβάνοντας υπόψη «την ανάγκη παροχής του κατάλληλου χρόνου για την εκπλήρωση της υποχρέωσης υποβολής καταστάσεων φορολογικών στοιχείων του α' τριμήνου του 2014 καθώς και την περαιτέρω εξειδίκευση των συναλλαγών που εξαιρούνται από την υποχρέωση αυτή».

(Πηγή: euro2day.gr)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: