To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Πώς λειτουργούν οι άυλες προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες

Ψηφιακές αγορές, χωρίς «πλαστικό» χρήμα μπορούν να κάνουν όσοι επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν τις άυλες (virtual) προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες που διαθέτουν οι τράπεζες.

Πρόκειται για ένα νέου τύπου τραπεζικό προϊόν, το οποίο απευθύνεται σε εκείνους που θέλουν να κάνουν συναλλαγές μέσω Internet ή τηλεφώνου στις οποίες δεν χρειάζεται η παρουσία φυσικής κάρτας. Αρκεί μόνο ο αριθμός, η ημερομηνία λήξης της και ο κωδικός επαλήθευσης CVC2 της κάρτας.




Με τον τρόπο αυτό, οι κάτοχοι των συγκεκριμένων άυλων καρτών από τη μία μπορούν να πραγματοποιούν συναλλαγές με ασφάλεια, δίχως να διακινδυνεύουν την «κανονική» πιστωτική τους κάρτα και από την άλλη μπορούν να εκδώσουν τη virtual prepaid από το γραφείο τους, καθώς η διαδικασία γίνεται ψηφιακά και άμεσα, χωρίς να χρειαστεί να επισκεφθούν κάποιο τραπεζικό κατάστημα.

Όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, ο μεγάλος αριθμός ψηφιακών επιθέσεων, κυρίως λόγω του Μουντιάλ, κάνει πολλούς πελάτες τους να αναζητούν πιο ασφαλείς λύσεις για τις ηλεκτρονικές τους συναλλαγές. Παράλληλα, το γεγονός ότι οι τράπεζες έχουν «ψαλιδίσει» τις χορηγήσεις και τα όρια των πιστωτικών καρτών οδηγεί αρκετούς σε εναλλακτικές λύσεις.

Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι πρόσφατα οι ελληνικές τράπεζες ξεκίνησαν να υποστηρίζουν και ανέπαφες συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες, αλλά σε αυτή την περίπτωση απαιτείται «πλαστικό» ακόμα και αν η κάρτα δεν περνά από κάποιο μηχάνημα.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή τη στιγμή, άυλες πιστωτικές κάρτες διαθέτουν η Τράπεζα Πειραιώς, η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank. Αναλυτικότερα, η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει δύο κάρτες. Την Πειραιώς Prepaid Virtual Card, η οποία είναι μη επαναφορτιζόμενη άυλη κάρτα χωρίς πλαστικό και την Winbank Webuy, η οποία φορτίζεται και εκφορτίζεται με χρήματα ανά πάσα στιγμή. Αντίστοιχα, η Εθνική Τράπεζα διαθέτει την Virtual Mastercard και η Eurobank την e-Prepaid Visa, οι οποίες φορτίζονται και εκφορτίζονται με μετρητά.

Πού χρησιμοποιούνται

Η άυλες προπληρωμένες κάρτες χρησιμοποιούνται σε συναλλαγές μέσω Internet ή τηλεφώνου, όπου δεν χρειάζεται η παρουσία φυσικής κάρτας, όπως:

- Online αγορές προϊόντων από ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shop)

- Πληρωμές υπηρεσιών ή λογαριασμών μέσω Internet

- Τηλεφωνικές παραγγελίες από καταλόγους

- Επιπλέον, δέχονται πιστώσεις χρημάτων σε περίπτωση που επιστρέφετε ένα προϊόν που αγοράσατε με αυτήν.

Πώς εκδίδονται
Για να εκδώσετε τις virtual προπληρωμένες κάρτες θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση μέσω του Internet Banking της εκάστοτε τράπεζας. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης, θα ενημερωθείτε για τα στοιχεία της κάρτας που είναι απαραίτητα για την πραγματοποίηση συναλλαγών, δηλαδή τον 16ψήφιο αριθμό, την ημερομηνία λήξης και τον 3ψήφιο κωδικό επαλήθευσης (CVC2).

Πώς φορτίζονται με χρήματα

Η διαδικασία για να γεμίσετε την κάρτα με χρήματα έχει ως εξής:

- Κάθε φορά «φορτίζετε» την κάρτα με το ποσό που εσείς επιθυμείτε και χρειάζεστε για τις αγορές σας.
- Η φόρτιση γίνεται μέσω της υπηρεσίας Internet Banking της εκάστοτε τράπεζας, με μεταφορά χρημάτων από τον τραπεζικό λογαριασμό.
- Πραγματοποιείτε τις αγορές σας, η κάρτα «αδειάζει» και στη συνέχεια μπορείτε να την «επαναφορτίσετε», γρήγορα και εύκολα και μόνο με το ποσό που εσείς θέλετε.
- Χρήματα στην κάρτα μπορεί να βάλει τόσο ο κάτοχός της όσο και οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο έχει λογαριασμό στην ίδια τράπεζα

Πόσο κοστίζουν

Η απόκτηση των άυλων προπληρωμένων καρτών είναι δωρεάν. Tα μοναδικά έξοδα που έχει η κάρτα αφορούν:

- τις «φορτίσεις» / «επαναφορτίσεις»
- τις αγορές σε συνάλλαγμα

(Πηγή: in.gr)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: