To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

ΕΣΠΑ: Ενίσχυση ανέργων και νέων για δημιουργία επιχειρήσεων

Επτά προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020 θα προκηρυχθούν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Στόχος είναι η ενίσχυση ανέργων και νέων προκειμένου να κάνουν τη δική τους επιχείρηση ή μέσω της επιδότησης εταιρειών να προσλάβουν άτομα που έχουν χάσει τη δουλειά τους. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Ανάπτυξης τα προγράμματα χρηματοδοτικής ενίσχυσης είναι:

Απασχόληση-εκπαίδευση-κατάρτιση νέων. Ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων (μακροχρόνια άνεργοι, ΑΜΕΑ κ.ά.). Αντιμετώπιση της φτώχειας. Υποστήριξη ανέργων για δημιουργία επιχειρήσεων. Επιταγές (vouchers) για πρόσληψη νέων ανέργων. Απασχόληση ανέργων σε δράσεις κοινωφελούς εργασίας. Ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών (συνέχιση του προγράμματος Εξοικονομώ κατ' Οίκον).

Εξάλλου, χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης επισκέφθηκε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον ενημέρωσε για το νέο ΕΣΠΑ, το οποίο εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα από την Κομισιόν. Σημειώνεται ότι οι πόροι όλου του προγράμματος ανέρχονται σε 20,8 δισ. ευρώ και μαζί με τη δημόσια δαπάνη το ποσό ανεβαίνει στα 26 δισ. ευρώ. Ο κ. Χατζηδάκης με δηλώσεις του τόνισε: «Θα γίνει μια ειδική ομάδα στα συναρμόδια υπουργεία για να 'τρέξουν' αυτές οι δράσεις και η προσπάθεια είναι το νέο ΕΣΠΑ να είναι καταλύτης για την ανάπτυξη που χρειαζόμαστε και, μέσα στο 2015, θα την πετύχουμε» επιδίωξε να διαβεβαιώσει ο υπουργός.

Τα προγράμματα
Τα επιμέρους προγράμματα του ΕΣΠΑ είναι:

1. «Επιχειρηματικότητα - Ανταγωνιστικότητα - Καινοτομία». Ο προϋπολογισμός είναι στα 3,64 δισ. ευρώ και με τη δημόσια δαπάνη διαμορφώνεται στα 4,55 δισ. ευρώ.

2. «Μεταρρύθμιση του Δημοσίου». Ο προϋπολογισμός είναι στα 400 εκατ. ευρώ. Μαζί με τη συμμετοχή του Δημοσίου -σκαρφαλώνει- στα 500 εκατ. ευρώ.

3. «Περιβάλλον-Μεταφορές». Ο προϋπολογισμός είναι στα 3,5 δισ. ευρώ και αυξάνεται στα 4,2 δισ. ευρώ μαζί με τη δημόσια δαπάνη.

4. «Εκπαίδευση-Κατάρτιση-Απασχόληση» με προϋπολογισμό στα 1,9 δισ. ευρώ. Αν συνυπολογισθεί η δημόσια δαπάνη τότε ανεβαίνει στα 2,3 δισ. ευρώ. Για απασχόληση των νέων προστίθενται άλλα 170 εκατ. ευρώ τα οποία με τη δημόσια δαπάνη ανεβαίνουν στα 214 εκατ. ευρώ.

5. Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Προϋπολογισμός: 4,2 δισ. ευρώ και με τη δημόσια δαπάνη ανεβαίνει το ποσό στα περίπου 5,2 δισ. ευρώ.

6. Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας. Προϋπολογισμός: Εκτιμώμενο ποσό 250 εκατ. ευρώ και με τη δημόσια δαπάνη να ανεβαίνει στα 333 εκατ. ευρώ.

7. Δεκατρία Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα που έχουν συνολικό προϋπολογισμό 5,2 δισ. Ευρώ. Με τη δημόσια δαπάνη το ποσό αυξάνεται στα 6,75 δισ. ευρώ.

(Πηγή: Έθνος)


Financial & Law:

Οι ειδικοί στις επιδοτήσεις και χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων και επενδυτικών σχεδίων.

Τηλέφωνα: 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: