To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Αφορολόγητα τα πραγματικά εισοδήματατα έως 5.000 ευρώ

Διαβεβαιώσεις ότι θα δοθεί λύση στις υποθέσεις φορολογουμένων που έχουν πραγματικό εισόδημα έως 5.000 ευρώ ή τεκμαρτό εισόδημα έως 9.500 ευρώ και οι δηλώσεις των οποίων εκκαθαρίστηκαν χωρίς να ληφθούν οι πρόσφατες αλλαγές που επέφερε ο Ν. 4261/2014 παρέσχε εκ νέου ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ενεργοποίησε στις 16 Μαΐου κατά την εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος τις τελευταίες αλλαγές που επήλθαν στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος για όσους έχουν πραγματικό εισόδημα 5.000 ευρώ ή τεκμαρτό εισόδημα 9.500 ευρώ.

Με την τελευταία τροποποίηση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (Ν. 4261/2014) επήλθε αλλαγή στην φορολογία όσων έχουν μικρά εισοδήματα που δεν προέρχονται από επιχειρήσεις ή ενοίκια, ώστε να μπορούν να δικαιούνται την μείωση των 2.100 ευρώ στον συνολικό φόρο.

Με την αλλαγή που έγινε ρυθμίστηκαν οι περιπτώσεις των φορολογουμένων που κατά την χρήση 2013 είχαν μικρά εισοδήματα από περιστασιακή απασχόληση (άνεργοι, φοιτητές) και γενικά αμειβόμενων με αποδείξεις δαπανών, ώστε να φορολογηθούν με την κλίμακα των μισθωτών - συνταξιούχων και να μην βαρύνονται με την προκαταβολή φόρου.

Ωστόσο, πολλοί φορολογούμενοι που εμπίπτουν στις ευνοϊκές διατάξεις βρέθηκαν αντιμέτωποι με φόρους δυσανάλογους με τα πραγματικά τους εισοδήματα, καθώς η εκκαθάριση των δηλώσεων τους έγινε πριν την 16η Μάιου.

Χαρακτηριστική είναι η υπόθεση φορολογουμένου που υπέβαλε φορολογική δήλωση και ενώ είχε εισόδημα 4.200 ευρώ, μετά την εκκαθάριση του βεβαιώθηκε φόρος 825,60 ευρώ ! Για την συγκεκριμένη υπόθεση αλλά και για εκατοντάδες άλλες ρωτήθηκε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων ο οποίος μέσω twitter καθησύχασε τους φορολογουμένους. «Θα το δούμε. Θα δοθεί λύση, μην ανησυχείτε», διαβεβαίωσε ο κ. Χ. Θεοχάρης.

(Πηγή: in.gr)






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: