To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

ΙΚΑ-ΕΤΑΜ: Ηλεκτρονικά η αίτηση συνταξιοδότησης από 1/7

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ενημερώνει ότι από την 1η Ιουλίου 2014 η αίτηση συνταξιοδότησης λόγω γήρατος ή αναπηρίας θα υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Ιδρύματος.


Η διαδικασία είναι πολλαπλά επωφελής, δεδομένου ότι οι υποψήφιοι συνταξιούχοι θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθούν ηλεκτρονικά την πορεία της αίτησης συνταξιοδότησης και γενικά αποκτούν άμεση πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που παρέχει το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σχετικά με τη συνταξιοδότησή τους.

Με τις δυνατότητες αυτές περιορίζεται δραστικά η προσέλευση στα υποκαταστήματα και βελτιώνεται η παραγωγικότητα των υπαλλήλων, απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής σύνταξης.

Ειδικότερα, από την 1η Ιουνίου 2014 οι ασφαλισμένοι που επιθυμούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση συνταξιοδότησης λόγω γήρατος ή αναπηρίας ή να αποκτήσουν πρόσβαση στις πληροφορίες που αφορούν την αίτηση συνταξιοδότησής τους, πρέπει απλώς να εισέλθουν στην ειδική εφαρμογή της ιστοσελίδας του Ιδρύματος (www.ika.gr) και να εισαγάγουν τους κωδικούς που τους έχουν χορηγηθεί από την Εφορία για την είσοδο στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή θα υποστηρίζει τους ασφαλισμένους με οδηγίες για την ορθή συμπλήρωση της αίτησης συνταξιοδότησης.

Παράλληλα, εξακολουθεί να λειτουργεί η ηλεκτρονική υπηρεσία πιστοποίησης των ασφαλισμένων με τον κλειδάριθμο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, για όσους επιθυμούν να τη χρησιμοποιήσουν.

Οι υποψήφιοι συνταξιούχοι που προτίθενται να καταθέσουν αίτηση συνταξιοδότησης από 1η Ιουλίου και μετά θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες και να εξοικειωθούν με τη νέα διαδικασία, δεδομένου ότι η προαιρετική δυνατότητα υποβολής αίτησης συνταξιοδότησης στα υποκαταστήματα διατηρείται μέχρι και την 30ή Ιουνίου 2014.

Στην περίπτωση αδυναμίας πιστοποίησης, οι ασφαλισμένοι ή νομίμως εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός τους θα πρέπει να προσέλθουν στο Τμήμα Μητρώου οποιουδήποτε υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με τα στοιχεία ταυτοποίησης των ασφαλισμένων (Δελτίο ταυτότητας/διαβατήριο, Α.Μ.Κ.Α., ΑΦΜ, Αριθμό Μητρώου ΙΚΑ-ΕΤΑΜ).






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: