To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Σε ιδιώτες επενδυτές το 65% της Eurobank

Σε ιδιώτες επενδυτές επανέρχεται το 65% της Eurobank, που γίνεται η πρώτη τράπεζα που επιστρέφει στον ιδιωτικό τομέα, με τη συμμετοχή σε συντριπτική πλειοψηφία μακροπρόθεσμων funds.

Η υπερκάλυψη φθάνει τις τρεις φορές στο διεθνές book building, με τις προσφορές να ανέρχονται σε 7 δισ. ευρώ και τη συμμετοχή 270 θεσμικών επενδυτών, κατά κύριο λόγο sovereign funds και long only επενδυτών.




Η τράπεζα ολοκλήρωσε χθες με το κλείσιμο του βιβλίου προσφορών την αύξηση κεφαλαίου ύψους 2,86 δισ. ευρώ, σε τιμή 0,31 ευρώ ανά μετοχή.

Οπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Χρήστος Μεγάλου, η επιτυχής ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της τράπεζας και της ελληνικής οικονομίας και η Eurobank γίνεται έτσι η πρώτη ελληνική τράπεζα που αποκτά και πάλι πλειοψηφική ιδιωτική μετοχική βάση.

Οι νέες μετοχές κατανέμονται ως εξής:

[1] 923.870.967 (το 10% των νέων μετοχών) σε «ιδιώτες επενδυτές» και σε «θεσμικούς και λοιπούς επενδυτές» που συμμετείχαν έγκυρα στη δημόσια προσφορά.

[2] 8.314.838.710 (90% των νέων μετοχών) σε επενδυτές που συμμετείχαν έγκυρα στη διεθνή προσφορά. Σε αυτήν την κατηγορία επενδυτών συμπεριλαμβάνεται η ομάδα θεσμικών επενδυτών (cornerstone investors) υπό την Fairfax.

Το σύνολο των επενδυτών στους οποίους θα κατανεμηθούν οι νέες μετοχές αποτελούν επενδυτές του ιδιωτικού τομέα. Οι νέες μετοχές θα εισαχθούν στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών και η διαπραγμάτευσή τους αναμένεται να ξεκινήσει την Παρασκευή 9 Μαΐου.






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: