To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

14 επαγγέλματα που ενισχύθηκαν στην κρίση

Δεκατέσσερα επαγγέλματα που μετά την απελευθέρωσή τους προσέλκυσαν περισσότερους εργαζόμενους με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο αριθμός των απασχολουμένων σε αυτά κατά τη διάρκεια της κρίσης καταγράφει η έκθεση αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ελληνικό πρόγραμμα.




Επικαλούμενη στοιχεία από τον σχετικό κατάλογο παρακολούθησης του υπουργείου Οικονομικών η έκθεση της Κομισιόν διαπιστώνει πως την τριετία 2011-2013 και ενώ η ανεργία εκτοξεύονταν σε πρωτοφανή επίπεδα στην Ελλάδα, οι εργαζόμενοι σε μια σειρά επαγγελμάτων όπως των ενεργειακών επιθεωρητών, των εργασιακών συμβούλων, των γεωτεχνικών, των φοροτεχνικών, των λογιστών, των εκτελωνιστών, των ορκωτών εκτιμητών, των ταξιδιωτικών πρακτόρων κ.ά, αυξήθηκαν, έστω και ελάχιστα και, από 112.707 άτομα το 2011 έφτασαν στο τέλος του 2013 σε 126.539.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σημειώνει ότι η απελευθέρωση και οι μεταρρυθμίσεις βοήθησαν ώστε να ανοίξει η πρόσβαση νέων επαγγελματιών, ωστόσο επισημαίνει πως σε πολλά επαγγέλματα η απελευθέρωση ήταν άνιση.


(Πηγή: capital.gr)






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: