To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Πώς μπορείτε να παρέχετε τις υπηρεσίες σας σε άλλη χώρα της ΕΕ

Αν έχετε μία εταιρεία παροχής υπηρεσιών (π.χ., ως αρχιτέκτονας), στη χώρα που ζείτε, μπορείτε να παρέχετε τις ίδιες υπηρεσίες και σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς να χρειάζεται να συστήσετε εκεί εταιρεία ή υποκατάστημα.

Αυτό είναι πολύ χρήσιμο να το γνωρίζετε ιδίως στις περιπτώσεις που θέλετε να παράσχετε τις υπηρεσίες σας σε μία άλλη χώρα της ΕΕ προσωρινά μόνο ή όταν θέλετε να παράσχετε τις υπηρεσίες σας μόνο σε συγκεκριμένο πελάτη που ζει εκεί.




Γενικά, έχετε το δικαίωμα να παρέχετε υπηρεσίες σε άλλη χώρα της ΕΕ χωρίς να υποχρεούστε να τηρήσετε όλες τις διοικητικές διαδικασίες της συγκεκριμένης χώρας (π.χ., εκ των προτέρων έγκριση για έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας σε αυτή τη χώρα). Ενδεχομένως όμως, χρειαστεί να δηλώσετε στις αρμόδιες δημόσιες αρχές ότι θα παρέχετε υπηρεσίες στη χώρα τους.

Βέβαια παρόλο που ισχύει η γενική αυτή αρχή, δεν εξυπακούεται ότι μπορείτε να παρέχετε υπηρεσίες σε άλλη χώρα χωρίς να συστήσετε εταιρεία εκεί.

Επίσης, ενδέχεται να ισχύουν διαφορετικοί κανόνες για ορισμένους ευαίσθητους τομείς, όπως:

χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες

υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης που μπορούν να παρασχεθούν μόνο από ασκούντες νομοθετικά κατοχυρωμένα επαγγέλματα του τομέα της υγείας

ιδιωτικές υπηρεσίες ασφάλειας

υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών

υπηρεσίες συμβολαιογράφου

Στην περίπτωση που υποχρεούστε να καταχωρήσετε μια εταιρεία σε άλλη χώρα της ΕΕ, θα πρέπει να ακολουθήσετε όλους τους κανόνες αυτής της χώρας σχετικά με τη σύσταση επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένων της αναγνώρισης των επαγγελματικών προσόντων και της έκδοσης της απαραίτητης άδειας.

Στην κάθε χώρα της ΕΕ υπάρχουν τα κέντρα ενιαίας εξυπηρέτησης που παρέχουν πληροφορίες σχετικά με αυτά τα θέματα.

Οι καταναλωτές έχουν την ίδια μεταχείριση σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ, απαγορεύονται οι διακρίσεις μεταξύ αποδεκτών υπηρεσιών λόγω της ιθαγένειας ή του τόπου διαμονής τους. Έτσι, δεν μπορείτε ν’ αρνηθείτε και δεν μπορούν να σας αρνηθούν υπηρεσίες λόγω ιθαγένειας ή τόπου διαμονής. .

Αν πραγματοποιείτε πωλήσεις μέσω διαδικτύου, δεν μπορείτε να αρνηθείτε την παράδοση προϊόντων σε πελάτες από άλλες χώρες της ΕΕ, εκτός αν υπάρχουν σοβαροί λόγοι. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και προβλημάτων , πρέπει να αναφέρετε με σαφήνεια στον ιστότοπό σας όλους τους περιορισμούς που ενδεχομένως αφορούν την παράδοση σε άλλες χώρες της Ε.Ε ώστε να θεωρηθεί ένα γενικό πρόβλημα και όχι ένα θέμα που προκύπτει κατά περίπτωση και λόγω διακρίσεων.

Είναι ευνόητο ότι αν χρειαστεί να διέλθετε σύνορα μίας άλλης χώρας προκειμένου να παρέχεται υπηρεσίες σε πελάτη σας που κατοικεί σε στο εξωτερικό, τότε ενδεχομένως επιβαρυνθείτε με επιπλέον έξοδα, π.χ. μετακίνησης, αποθήκευσης ή διεκπεραίωσης διοικητικών διαδικασιών. Τα επιπλέον αυτά έξοδα δικαιολογούν, όπως είναι φυσικό, τη χρέωση υψηλότερων τιμών στον πελάτη που διαμένει στο εξωτερικό.

(Πηγή: news.gr)




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: