To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Ιατροφαρμακευτική κάλυψη για νέους, άνεργους και ανασφάλιστους

Στους τρόπους που μπορεί κάποιος ανασφάλιστος να αποκτήσει πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική κάλυψη αναφέρθηκε στη Βουλή, ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου.

1. Στην ασφάλιση του ΙΚΑ

Οι άνεργοι έως 29 ετών έχουν ασφάλιση με μόνη προϋπόθεση την εγγραφή στον ΟΑΕΔ για ένα συνεχές δίμηνο.
Με τις διατάξεις που ψηφίσαμε τις προηγούμενες μέρες και εντάχθηκαν στο νόμο 4242/14: Μακροχρόνιοι άνεργοι 29 ετών και άνω έχουν ασφάλιση μέχρι 28/2/2015.
Για τους εργαζόμενους αρκεί η συμπλήρωση 50 ενσήμων (αντί 100) την προηγούμενη χρονιά

2. Ασφάλιση ΟΑΕΕ

Οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ ηλικίας 30-65 που διακόπτουν την άσκηση επαγγέλματος καλύπτονται ασφαλιστικά για δύο (2) χρόνια από τη διακοπή Ιατροφαρμακευτικής Κάλυψης. Κάλυψη έχουν και όλοι όσοι εντάσσονται στο επίδομα Ανεργίας των ελεύθερων επαγγελματιών.

3. Βιβλιάριο Ανασφάλιστων και Οικονομικά Αδύναμων

Όσοι δεν καλύπτονται από τις διατάξεις που ισχύουν για τα ασφαλιστικά ταμεία και είναι οικονομικά αδύναμοι μπορούν να εκδώσουν από το Δήμο Βιβλιάριο ανασφάλιστου και οικονομικά αδύναμου.

Αυτό ισχύει και για τους ελεύθερους επαγγελματίες τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που έχουν διακόψει την δραστηριότητα είτε έχουν προβεί σε δήλωση αδράνειας αλλά έχουν χάσει την ασφαλιστική ικανότητα λόγω χρεών στον ΟΑΕΕ.

Ακόμη όμως και σε περίπτωση που δεν έχουν διακόψει ή δεν έχουν προβεί σε δήλωση αδράνειας εκδίδεται γι αυτούς βιβλιάριο ανασφάλιστου στις περιπτώσεις κινδύνου για την ζωή τους, χρόνιες παθήσεις, ανίατες, δυσίατες ασθένειες, εγκυμοσύνη κ.λ.π.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: