To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Νομοθετική ρύθμιση για την εισαγωγή των παιδιών των πολυτέκνων στα ΑΕΙ

Νομοθετική ρύθμιση συντάσσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε την Τρίτη με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία κρίνει αντισυνταγματικές τις ευεργετικές διατάξεις που έχουν ψηφισθεί για την συμμετοχή των πολύτεκνων ως ειδική κατηγορία στις πανελλαδικές εξετάσεις.




Όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, στόχος είναι να στηριχθούν οι πολύτεκνες, οι τρίτεκνες και οι μονογονεϊκές οικογένειες που έχουν περισσότερες ανάγκες και μεγαλύτερη δυσκολία να αντεπεξέλθουν στις σημερινές συνθήκες.

Δηλώσεις για το θέμα έκανε την Τετάρτη στον Real FM ο υφυπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γκιουλέκας. «Η κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση να βοηθήσει, με νομοθετική πρωτοβουλία, που θα αναλάβει άμεσα το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, τα παιδιά των πολύτεκνων, των τρίτεκνων και των μονογονεϊκών οικογενειών, που προσπαθούν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων» δήλωσε.

Κατά την περυσινή χρονιά, από τις 69.288 θέσεις σε ΑΕΙ/ΤΕΙ, οι 11.503 δόθηκαν στους υποψηφίους ειδικών κατηγοριών (μεταξύ των οποίων και οι συγκεκριμένες κατηγορίες που κρίθηκαν από το ΣτΕ).




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: