To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Αποδείξεις: Τι ισχύει για εργαζόμενους με «μπλοκάκια» και αγρότες

Αποδείξεις λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών συνολικής αξίας ίσης με το 25% του ετησίου εισοδήματός τους έπρεπε να έχουν μαζέψει κατά τη διάρκεια του 2013 όχι μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, αλλά και οι εργαζόμενοι με «μπλοκάκια» και οι αγρότες.

Συγκεκριμένα, ο κωδικός 049 του πίνακα 7 της φορολογικής δήλωσης στον οποίο αναγράφεται η συνολική αξία των αποδείξεων λιανικής πώλησης και παροχής υπηρεσιών που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια του έτους 2013 πρέπει να συμπληρωθεί φέτος από όσους δηλώνουν εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων με «μπλοκάκια», καθώς και από όσους θα δηλώσουν εισόδημα από γεωργική δραστηριότητα.




Tην υποχρέωση να έχουν μαζέψει αποδείξεις δαπανών έτους 2013 την έχουν και οι εργαζόμενοι με «μπλοκάκια» και οι αγρότες, για τους εξής λόγους:

α) Σύμφωνα με τη νέα φορολογική νομοθεσία (ν. 4110/2013) στους φορολογούμενους που θα θεωρηθεί ότι θα δηλώσουν φέτος εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες περιλαμβάνονται όχι μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, αλλά και οι εργαζόμενοι με «μπλοκάκια». Δηλαδή και οι φορολογούμενοι αυτοί θα θεωρηθούν ως μισθωτοί, οπότε θα πρέπει να έχουν μαζέψει κι αυτοί αποδείξεις δαπανών με ημερομηνίες έτους 2013!

β) Επίσης, σύμφωνα με τη νέα φορολογική νομοθεσία, το εισόδημα από την ατομική άσκηση γεωργικής δραστηριότητας θα φορολογηθεί φέτος αυτοτελώς με βάση την κλίμακα φόρου των μισθωτών και των συνταξιούχων. Στην κλίμακα αυτή όμως ισχύει έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ χωρίς δικαιολογητικά, η οποία για να διατηρηθεί θα πρέπει ο φορολογούμενος να έχει μαζέψει κατά τη διάρκεια του 2013 αποδείξεις δαπανών συνολικής αξίας ίσης με το 25% του ετησίου εισοδήματός του1 Κάτι τέτοιο όμως δεν είχε γίνει γνωστό πέρυσι στους αγρότες από το υπουργείο Οικονομικών, με αποτέλεσμα να καλούνται τώρα εκ των υστέρων να βρουν αποδείξεις του έτους 2013 συνολικής αξίας ίσης με το ¼ του ετησίου εισοδήματος που θα υποχρεωθούν να δηλώσουν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις!

(Πηγή: money-money.gr)




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: