To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Σε ποιους χορηγείται φέτος το ΕΚΑΣ

Σε συνταξιούχους που έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους, με εξαίρεση τους δικαιούχους με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 80% και τα παιδιά που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου του γονέα τους, χορηγείται φέτος το ΕΚΑΣ.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΟΑΕΕ, ισχύουν τα εισοδηματικά κριτήρια του 2013, ενώ το ποσό του επιδόματος κυμαίνεται από 30 έως και 230 ευρώ.




Αναλυτικότερα:

• Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (Ε.Κ.Α.Σ.), καταβάλλεται στους συνταξιούχους γήρατος, αναπηρίας και θανάτου με τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας τους.

• Ειδικά για τα παιδιά που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου του γονέα τους, το Ε.Κ.Α.Σ. καταβάλλεται χωρίς να απαιτείται η συμπλήρωση του παραπάνω ορίου ηλικίας.

• Εξαιρούνται οι ανάπηροι συνταξιούχοι, με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 80%, εφόσον πληρούν και τα εισοδηματικά κριτήρια.

• Τόσο τα εισοδηματικά κριτήρια, όσο και τα χορηγούμενα ποσά του Ε.Κ.Α.Σ, δεν πρόκειται να αναπροσαρμοστούν και παραμένουν στα ίδια επίπεδα με τα ποσά που ίσχυαν για το 2013.

Για τον έλεγχο των εισοδηματικών κριτηρίων θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα που δηλώθηκαν με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του προηγούμενου οικονομικού έτους. Δηλαδή προκειμένου για την χορήγηση του Ε.Κ.Α.Σ 2014 εξετάζεται η δήλωση φορολογίας εισοδήματος 2013 και αφορά εισοδήματα έτους 2012.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: