To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Τέλος σε νέα δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Φρένο στη χορήγηση νέων δανείων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων βάζει το πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση το βράδυ της Κυριακής.

Στο κείμενο του πολυνομοσχεδίου, που δόθηκε σήμερα στα κόμματα, αναφέρεται ρητά στην Παράγραφο Β του δεύτερου άρθρου πως το Ταμείο θα συνεχίσει τη δραστηριότητά του αποκλειστικά με τα υφιστάμενα δάνεια, χωρίς δυνατότητα χορήγησης νέων.




Αναλυτικά, η εν λόγω διάταξη αναφέρει:

“Ο κλάδος εμπορικών δραστηριοτήτων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, όπως αυτός ορίζεται στην υπ’ αριθμ. 2/23510/0094/30−03−2012 (Β΄ 1083Β) Α.Υ.Ο. «Κανονισμός του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κατ’ εφαρμογή του άρθρου 4 του ν. 3965/2011» έως την οριστική απομείωση του χαρτοφυλακίου του συνεχίζει τη δραστηριότητα του αποκλειστικά για τις υφιστάμενες χρηματοοικονομικές δραστηριότητες όπως αυτές περιγράφονται στον ως άνω Κανονισμό του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, με τους ήδη υφιστάμενους, κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, συναλλασσόμενους του Ταμείου, χωρίς δυνατότητα χορήγησης νέων δανείων προς αυτούς από αυτό τον κλάδο ούτε αποδοχής οποιωνδήποτε νέων καταθέσεων, με την εξαίρεση της ανανέωσης των ήδη υφιστάμενων καταθέσεων”.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων δε θα χορηγεί νέα δάνεια, όμως για όσους έχουν ήδη δάνειο στο Ταμείο δεν αλλάζει τίποτα, ενώ θα είναι εφικτή και η ανανέωση των υφιστάμενων καταθέσεων από τους συναλλασσόμενους.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: