To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Τι θα γίνει με εισφορά αλληλεγγύης και τέλος επιτηδεύματος

Αισιοδοξία ότι μπορεί να αποφευχθεί η παράταση εισπρακτικών μέτρων εκφράζουν στελέχη του οικονομικού επιτελείου, σημειώνοντας ότι όλα τα εξαρτηθούν από την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού αλλά κυρίως την ανάκαμψη της οικονομίας.

Η αναφορά περί παράτασης εισπρακτικών μέτρων ήταν ένα από τα αρνητικά σημεία στο κείμενο ανακοίνωσης της τρόικας για την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ Ελλάδας και εκπροσώπων των δανειστών. Κυβερνητικό στέλεχος, ωστόσο, έλεγε χθες ότι «αυτό θα το δούμε το Φθινόπωρο, με τον Προϋπολογισμού του επόμενου έτους και μόνο αν υπάρξει τελικά δημοσιονομικό «κενό» για την διετία 2015-2016».




Επί της ουσίας, αν και η τρόικα θεωρεί δεδομένη την εμφάνιση δημοσιονομικού κενού τη διετία 2015-2016 καθώς οι δημοσιονομικοί στόχοι προβλέπουν την ύπαρξη πολύ υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων (3% του ΑΕΠ το 2015 και 4,5% το 2016) παραμένουν ως έχουν, στην κυβέρνηση θεωρούν ότι αυτά μπορούν να αποφευχθούν. Τονίζουν ότι η επιστροφή στην ανάπτυξη θα οδηγήσει αυτομάτων σε σημαντική αύξηση των φορολογικών εσόδων και τα πλεονάσματα που εμφανίζονται τώρα στο λεγόμενο διαρθρωτικό ισοζύγιο (σε αυτό που δεν λαμβάνονται υπόψη οι επιπτώσεις της ύφεσης) θα μεταφερθούν και στο δημοσιονομικό επίπεδο.

Τα μέτρα που θα παραταθούν εφόσον δεν επαληθευτούν αυτές οι προσδοκίες είναι:

-η παράταση για ακόμη δυο έτη της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης. Δηλαδή για τα έτη 2015 και 2016. Η εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή 1% έως 4% ανάλογα με το ύψος του συνολικού εισοδήματος.

-η μονιμοποίηση του τέλους επιτηδεύματος ύψους 500 έως 650 ευρώ που καταβάλλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι

-η διατήρηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης που επιβάλλεται σε οχήματα άνω των 1.929 κυβικών, πισίνες και αεροσκάφη.

(Πηγή: capital.gr)




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: