To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Νέο πρόγραμμα για τη στήριξη 8.500 νέων αγροτών

Ένα νέο πρόγραμμα για τη στήριξη 8.500 νέων αγροτών ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη, όπως ενημέρωσε λεπτομερώς ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος τον δέχθηκε το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο.




Ο κ. Τσαυτάρης ανέφερε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα χρηματοδοτείται με 140 εκατ. ευρώ και προσέθεσε ότι πρόκειται να προσληφθούν 100 νέοι επιστήμονες- ερευνητές στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να στηρίξουν επιστημονικά τα ινστιτούτα του.

Ο κ. Παπούλιας τον συνεχάρη για τις δράσεις που αναλαμβάνει και με ενδιαφέρον άκουσε τον κ. Τσαυτάρη να του λέει ότι στη Γαλακτομική Σχολή των Ιωαννίνων οι νέοι σπουδαστές από 60 που ενδιαφέρονταν κάθε χρόνο το προηγούμενο διάστημα, φέτος εγγράφησαν 360.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης πρόσθεσε ακόμη ότι το υπουργείο θα προχωρήσει στη πρόσληψη 300 μεταπτυχιακών επιστημόνων σε τομείς της γεωργίας, γιατί, όπως είπε, «δεν πρέπει να χάσουμε αυτό το επιστημονικό προσωπικό, το οποίο θα φύγει στο εξωτερικό και δύσκολα θα γυρίσει».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: