To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

OAEE: Ρύθμιση οφειλών χωρίς έλεγχο στοιχείων και υποθήκες

Δυνατότητα ρύθμισης των χρεών από ασφαλιστικές εισφορές -χωρίς έλεγχο των οικονομικών στοιχείων, εγγυήσεις ή υποθήκες- δίνει ο ΟΑΕΕ σε 198.000 ελεύθερους επαγγελματίες που χρωστούν έως 10.000 ευρώ (το 52% των οφειλετών στον Οργανισμό).

Με εγκύκλιο που εξέδωσε η διοικητής του ΟΑΕΕ Γ. Κωτίδου, ύστερα από τη δημοσίευση του ν. 4225/2014 του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γ. Βρούτση, σε ρύθμιση των οφειλών (έως και 41 δόσεις από αυτό τον μήνα) μπορούν να ενταχθούν χωρίς την υποχρέωση υποβολής φορολογικής ενημερότητας ή πιστοποιητικού οφειλής όσοι χρωστούν μέχρι 10.000 ευρώ (αντί των 5.000 ευρώ που ίσχυε ως όριο).

Παράλληλα, σε ρύθμιση θα μπορούν να μπουν και εκείνοι εναντίον των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή (και δεν έχουν καταδικαστεί), ενώ για όλους όσους χρωστούν έως 10.000 ευρώ και είναι «ενεργοί» ασφαλισμένοι θα ακολουθείται η διαδικασία η οποία ίσχυε για τους μικρο-οφειλέτες (έως 5.000 ευρώ) δηλαδή «η απόδειξη της αδυναμίας εξόφλησης της οφειλής και της δυνατότητας ανταπόκρισης στο ύψος της μηνιαίας δόσης».




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: