To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Κοινωνικά φροντιστήρια για μαθητές Λυκείου

Κοινωνικά φροντιστήρια για μαθητές Λυκείου από οικονομικά αδύναμες οικογένειες ξεκινά το υπουργείο Παιδείας. Πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα το οποίο θα εφαρμοσθεί από τον ερχόμενο Φεβρουάριο, όπως ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ο αρμόδιος υφυπουργός Παιδείας κ. Συμεών Κεδίκογλου.

Από τη λειτουργία των κοινωνικών φροντιστηρίων εκτός από τους μαθητές, θα ευνοηθούν και οι εκπαιδευτικοί, καθώς τα μαθήματα θα διδάξουν νέοι καθηγητές έως 30 ετών και μακροχρόνια άνεργοι καθηγητές.

Σύμφωνα με τον κ. Κεδίκογλου, τα κοινωνικά φροντιστήρια θα απευθύνονται σε μαθητές Λυκείου με κριτήριο την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους. Τα κριτήρια και οι επιμέρους λεπτομέρειες θα οριστικοποιηθούν στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, όμως η αρχική δεξαμενή δικαιούχων θα είναι μαθητές η οικογένεια των οποίων διαβιώνει στα όρια της φτώχειας. Κατόπιν, πρόθεση του υπουργείου Παιδείας είναι οι δικαιούχοι να διευρυνθούν ανάλογα και με το ύψος της χρηματοδότησης του προγράμματος που θα είναι μέσω ΕΣΠΑ.

Τα μαθήματα θα γίνονται το απόγευμα στα σχολεία για μαθητές των τριών τάξεων του Λυκείου, και τα φροντιστηριακά τμήματα θα είναι μικρότερα των 10 ατόμων. Στα μαθήματα θα απασχοληθούν νέοι άνεργοι εκπαιδευτικοί καθώς και μακροχρόνια άνεργοι εκπαιδευτικοί. Η επιλογή τους θα γίνει μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος και όπως είπε ο κ. Κεδίκογλου «το Κοινωνικό Φροντιστήριο, ή όπως αλλιώς το ονομάσουμε, είναι μια ιδέα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής με κίνητρο την ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας που δοκιμάζεται και την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάς παιδείας. Στόχος είναι να εφαρμοστεί πιλοτικά το τελευταίο τετράμηνο της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, ώστε να σταθμίσουμε τα αποτελέσματά του για τη διεύρυνσή του την επόμενη».




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: