To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Αποφασίστηκε η απελευθέρωση αγορών και επαγγελμάτων

Κλείδωσε, στη σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, το μεγαλύτερο μέρος του πακέτου των διαρθρωτικών αλλαγών που προτείνει ο ΟΟΣΑ.
Η συζήτηση σχεδόν μονοπώλησε τη συνάντηση των δύο ανδρών με δεδομένες και τις ισχυρές αντιδράσεις σε συγκεκριμένα μέτρα εμπλεκομένων υπουργών αλλά και μελών των κοινοβουλευτικών ομάδων των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης.
Επί της ουσίας πρόκειται για ευρύ πακέτο αλλαγών, 329 διαρθρωτικών μέτρων -με κύριο στόχο την απελευθέρωση αγορών και επαγγελμάτων- υπέρ της εφαρμογής των οποίων τάσσεται εδώ και καιρό ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ζητούν με πιεστικό τρόπο οι εκπρόσωποι της τριμερούς.




Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη
Στο διά ταύτα, Σαμαράς και Βενιζέλος αποφάσισαν να προχωρήσουν άμεσα με την προώθηση του μεγαλύτερου μέρους των αλλαγών.
Ωστόσο η κυβέρνηση φαίνεται να υποχωρεί, έναντι των ισχυρών πολιτικών και κοινωνικών αντιδράσεων, στην επέκταση του χρόνου ζωής του φρέσκου γάλακτος, όχι νομοθετώντας μονομερώς όπως για παράδειγμα έπραξε στο θέμα του προϋπολογισμού, αλλά επί της ουσίας αφήνοντας το ισχύον καθεστώς.
Στο έτερο θέμα, αυτό της πώλησης των συνταγογραφούμενων φαρμάκων εκτός φαρμακείων, η κυβέρνηση θα αναζητήσει εναλλακτικούς τρόπους υλοποίησης, όπως για παράδειγμα η πώληση μέρους αυτών σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων και σε ειδικά διαμορφωμένα ράφια και όχι σε όλα τα μαγαζιά. Όλα τα παραπάνω τελούν υπό την αίρεση της τρόικας, η οποία και θα απαντήσει στις προτάσεις της ελληνικής πλευράς.

Έμμεση απάντηση σε Όλι Ρεν
Στη χθεσινή συνάντηση συζητήθηκε και το μεγάλο θέμα της απομείωσης του ελληνικού χρέους και κυρίως της έναρξης των σχετικών συζητήσεων, στη σκιά των δηλώσεων Ρεν ότι το εν λόγω ζήτημα θα «ανοίξει» μετά το καλοκαίρι.
Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης ότι η σχετική συζήτηση πρέπει να ξεκινήσει με την επιβεβαίωση τον Απρίλιο του πρωτογενούς πλεονάσματος -κάτι που άλλωστε έχει συναποφασιστεί με εταίρους και δανειστές από το 2012- στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι το μείζον αυτό θέμα πρέπει να το καθορίσουν οι κυβερνήσεις μέσω πολιτικής διαπραγμάτευσης και όχι τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε.

(Πηγή: Ναυτεμπορική)




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: