To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

ΙΚΑ: Ποιοι μπορούν να πάρουν σύνταξη με εφάπαξ πληρωμή ασφαλίστρων έως τις 31 Ιανουαρίου

Σύνταξη με τις προϋποθέσεις (όρια ηλικίας και τρόπος υπολογισμού του ποσού) που ισχύουν σήμερα κατοχυρώνουν, εφόσον υποβάλουν αίτηση και καταβάλουν εφάπαξ έως τις 31 Ιανουαρίου τα ασφάλιστρα τα οποία υπολείπονται έως τη συμπλήρωση του χρόνου ασφάλισης, ασφαλισμένοι στα πρώην ειδικά ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών και σήμερα στο ΙΚΑ (όπως ΤΑΠ - ΟΤΕ, ΟΑΠ - ΔΕΗ, Εθνικής Τράπεζας, Αγροτικής κλπ) που βγήκαν - εκτός εργασίας- και αυτασφαλίστηκαν.




Εγκύκλιος
Την προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων και την καταβολή του συνόλου των ασφαλίστρων, προβλέπει εγκύκλιος που εξέδωσε χθες το ΙΚΑ. Η ευνοϊκή ρύθμιση αφορά και ασφαλισμένους που εντάχθηκαν πριν από τις 14 Νοεμβρίου του 2013 ή θα εντάχθηκαν μετά τις 14 Νοεμβρίου σε προγράμματα εθελούσιας εξόδου (τα περισσότερα προβλέπουν την - κάλυψη- των εισφορών προαιρετικής ασφάλισης από τον εργοδότη). Με βάση την εγκύκλιο, τυχόν διαφορές ασφαλίστρων που θα προκύψουν μέχρις ότου εκδοθούν οι συνταξιοδοτικές αποφάσεις (πολύ αργότερα μετά τις 31 Ιανουαρίου), θα βαρύνουν τους ίδιους τους ασφαλισμένους που συνεχίζουν την προαιρετική ασφάλιση ή τον εργοδότη (για τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου).

(Πηγή: Ημερησία)




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: