To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Παράταση μέχρι 20/2 για τα βιβλία των αγροτών

Παράταση μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου προκειμένου οι αγρότες να ανοίξουν βιβλία εσόδων-εξόδων δίνει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης. Όπως δήλωσε η σχετική εγκύκλιος αναμένεται την Παρασκευή, προκειμένου να μελετήσει το θέμα και να καταθέσει σχόλια και προτάσεις η ΠΑΣΕΓΕΣ.

«Για όσους περιμένουν την εγκύκλιο των αγροτών, μάς ζητήθηκε να περιμένουμε μέχρι Παρασκευή για σχόλια μετά από συνδιάσκεψη της ΠΑΣΕΓΕΣ» έγραψε σχετικά ο Χ.Θεοχάρης στο λογαριασμό του στο twitter.




Ωστόσο η έκδοση της εν λόγω εγκυκλίου που θα προβλέπει τη δυνατότητα εμπρόθεσμης υποβολής της δήλωσης μεταβολής εργασιών, μέχρι 20/2/2014 και της δήλωσης αποθεμάτων, μέχρι 31/3/2014, έχει ήδη προαναγγελθεί στις ΔΟΥ μέσω άλλης εγκυκλίου.

Η τελευταία αναφέρει, ότι «σχετικά με την υποχρέωση τήρησης βιβλίων ΚΦΑΣ και ένταξη στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ των αγροτών που υπερβαίνουν τα κριτήρια που ορίζονται στην Απόφαση ΠΟΛ.1281/2013, λόγω του μεγάλου πλήθους αγροτών που πρέπει να ανταποκριθούν στην ανωτέρω υποχρέωση και με σκοπό την εξυπηρέτηση των εν λόγω φορολογουμένων, σας γνωρίζουμε τα εξής:

» Με εγκύκλιο που πρόκειται να εκδοθεί άμεσα προβλέπεται η δυνατότητα εμπρόθεσμης υποβολής της δήλωσης μεταβολής εργασιών, μέχρι 20/2/2014 και της δήλωσης αποθεμάτων, μέχρι 31/3/2014.

» Οι ΔΟΥ πρέπει να συνεχίσουν να παραλαμβάνουν δηλώσεις μεταβολής που υποβάλλονται από τους εν λόγω αγρότες.

» Για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας, δεν είναι απαραίτητη η εκ των προτέρων διενέργεια αυτοψίας στους χώρους επιχειρηματικής δραστηριότητας των εν λόγω αγροτών».




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: