To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

"Έτος εφορίας" και το 2014

Νέος φόρος σε όλα τα ακίνητα
Ασφυκτική πίεση στους φορολογουμένους επιφυλάσσει η Εφορία για το νέο έτος. Στο μικροσκόπιο του φοροεισπρακτικού μηχανισμού βρίσκονται πολίτες με μεσαία εισοδήματα, οικογένειες με παιδιά, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αγρότες, ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων ακινήτων. Καταργούνται οι περισσότερες απαλλαγές. Διατηρούνται τα αυστηρά τεκμήρια διαβίωσης.

Εξτρα φόρους στους περισσότερους φορολογουμένους με μεσαία εισοδήματα και τις οικογένειες με παιδιά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες και τους φορολογουμένους που αποκτούν εισοδήματα από ενοίκια φέρνει το 2014.

Η κατάργηση των πρόσθετων αφορολόγητων ποσών για τα παιδιά, οι τρεις διαφορετικές κλίμακες φορολόγησης των εισοδημάτων, η κατάργηση των περισσότερων φοροαπαλλαγών και η διατήρηση των «τσουχτερών» τεκμηρίων διαβίωσης αναμένεται να «φουσκώσουν» σημαντικά τον φορολογικό λογαριασμό του επόμενου έτους για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους.

Ανατροπές και στη φορολογία των ακινήτων έρχονται από την 1η Ιανουαρίου 2014.

Από το επόμενο έτος περίπου 5,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώνουν έναν νέο φόρο για την ακίνητη περιουσία που έχουν στη κατοχή τους, ενώ την ίδια ώρα επανέρχεται το «πόθεν έσχες» για την αγορά ή κατασκευή κατοικιών, μειώνεται ο φόρος μεταβίβασης στο 3% και ταυτόχρονα επιβάλλεται φόρος υπεραξίας κατά τις μεταβιβάσεις.

Μάλιστα ο φόρος υπερτιμήματος θα επιβαρύνει τον πωλητή και προσδιορίζεται στο 15% της διαφοράς ανάμεσα στην τιμή κτήσης και την τιμή πώλησης ενός ακινήτου.

(Πηγή: Έθνος)






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: