To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Συμψηφισμός οφειλών του Δημοσίου με τον ΦΠΑ

Βαθιά ανάσα αναμένεται να πάρουν άμεσα χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες με τη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ρύθμιση θα έχει κατατεθεί ως τα μέσα Ιουνίου στη Βουλή και αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα σε ό,τι αφορά στο συμψηφισμό των οφειλών του Δημοσίου με τον ΦΠΑ.

Με τη ρύθμιση επεκτείνεται ο συμψηφισμός από τον στενό και στο ευρύτερο δημόσιο τομέα και σε όλους τους φορείς και τους οργανισμούς της γενικής κυβέρνησης, δηλαδή σε ΔΕΚΟ, ασφαλιστικά Ταμεία, Δήμους, νοσοκομεία κλπ

Έτσι εάν ένας επιχειρηματίας έχει να λαμβάνει ΦΠΑ αξίας 10.000 ευρώ από κάποια δημόσια επιχείρηση και ταυτόχρονα οφείλει στην εφορία Φ.Π.Α. 15.000 ευρώ, τότε μετά τον συμψηφισμό η οφειλή του μειώνεται στις 5.000 ευρώ.

Βέβαια για να γίνει αυτό θα πρέπει να είναι βεβαιωμένη η οφειλή ή να αποδεικνύεται από δικαστική απόφαση.

Ο συμψηφισμός θα γίνεται με απλή αίτηση του οφειλέτη στην αρμόδια ΔΟΥ η οποία θα υποχρεούται πλέον να προβεί άμεσα σε συμψηφισμό.

(Πηγή: newsit)






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: