To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Στο «στόχαστρο» της τρόικας εφάπαξ και ταμεία πρόνοιας του δημόσιου τομέα

Η τρόικα έχει καταστήσει σαφές πως τον Ιούνιο θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για το εφάπαξ.

Καθώς το θέμα αναμένεται να κλείσει με διαδικασίες-εξπρές, οι διοικήσεις των Ταμείων θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν σε μείωση του βοηθήματος (κάτι που έχει ήδη γίνει στους φορείς των δημοσίων υπαλλήλων, της ΔΕΗ και της Εμπορικής) ή θα αυξήσουν τις εισφορές (δεν αποκλείεται να υπάρξει και ένας συνδυασμός των δύο προτάσεων).

Στο «στόχαστρο» θα βρεθούν κατά κύριο λόγο τα ταμεία πρόνοιας του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που αντιμετωπίζουν και τα περισσότερα προβλήματα.

Παράλληλα εξετάζονται εναλλακτικά σενάρια για τον ασφαλιστικό φορέα των δημοσίων υπαλλήλων, ο οποίος είναι κυριολεκτικά σε οικονομικό αδιέξοδο.

Για παράδειγμα, συζητείται το ενδεχόμενο να δίνεται προκαταβολή 40% του βοηθήματος και το υπόλοιπο ποσό να καταβάλλεται σε δύο ισόποσες δόσεις.

Επιπλέον θα υπάρξει συμψηφισμός των δανείων που έχουν πάρει οι δημόσιοι υπάλληλοι από το Ταμείο Παρακαταθηκών, ενώ ανάλογη συζήτηση είναι σε εξέλιξη και για τις τράπεζες.

(Πηγή: Ημερησία)





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: