To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Διεκδικούνται αποζημιώσεις δισεκατομμυρίων λόγω ενεργοποίησης των CDS

Ενεργοποιούνται τελικά τα ασφάλιστρα κινδύνου, τα γνωστά CDS. Την απόφαση αυτή έλαβε κατά τη συνεδρίασή της η ISDA με αποτέλεσμα οι κάτοχοι ασφαλίστρων αξίας 3,6 δις. δολαρίων έναντι ελληνικών ομολόγων, να διεκδικούν το προαναφερόμενο ποσό από τους οργανισμούς που τα έχουν εκδώσει και τα έχουν διαθέσει στην αγορά.

Η ενεργοποίηση των cds αποδίδεται στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να κάνει χρήση των CACs και να υποχρεώσει όλους τους επενδυτές που κατέχουν ομόλογα τα οποία διέπονται από το ελληνικό δίκαιο, να συμμετάσχουν στο "κούρεμα".

Ηδη η αρμόδια επιτροπή της ISDA όρισε δημοπρασία για τα CDS, στις 19 Μαρτίου, προκειμένου να καθοριστεί η τιμή ανάκτησης της αρχικής αξίας των ομολόγων.





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: