To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Απολύσεις - εξπρές σε τρία υπουργεία ζητεί ο Κ. Μητσοτάκης

Επιστολή για τα ανοιχτά και καυτά ζητήματα της διαθεσιμότητας και της αξιολόγησης στο Δημόσιο απέστειλε σε τρία υπουργεία ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων ζητά από τους συναδέλφους του να προχωρήσουν -βάσει των αποφάσεων που έχουν ήδη ληφθεί από την κυβέρνηση αλλά και των συμφωνιών με την τρόικα- στην αξιολόγηση συγκεκριμένων δομών του κράτους (εποπτευόμενες ΔΕΚΟ) αλλά και στην άμεση προώθηση της αξιολόγησης όλων των υπαλλήλων (προσπάθεια που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 29η Ιουλίου), σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο που προβλέπει ποσόστωση στη βαθμολογία.




Οι επιστολές αφορούν στα υπουργεία Εσωτερικών, Παιδείας και Μεταφορών.

Στο Εσωτερικών πρέπει να ολοκληρωθεί η εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα 4.000 υπαλλήλων και η απογραφή των δημοτικών επιχειρήσεων.

Στο Παιδείας, ο νέος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος πρέπει μέχρι τις 15 Ιουνίου να πρέπει να προκηρύξει έναν αριθμό θέσεων στα ΑΕΙ, όπου θα επαναπροσληφθούν μέρος των 400 διοικητικών που μπήκαν σε διαθεσιμότητα.

Μάλιστα, στις 15 Ιουνίου λήγει η 8μηνη παραμονή των υπαλλήλων που μπήκαν στο καθεστώς και στην περίπτωση που δεν κοινοποιηθεί ο διαγωνισμός, κινδυνεύουν με απόλυση.

Για το θέμα αναμένεται συνάντηση εντός της ημέρας Μητσοτάκη-Λοβέρδου.

Στο Μεταφορών, προβλέπεται μείωση δομών και απολύσεις σε ΔΕΚΟ των συγκοινωνιών. Από την αξιολόγηση των 12.000 εργαζομένων στους οργανισμούς που εποπτεύει το υπουργείο θα επέλθει μείωση έως και 10%.

(Πηγή: Ημερησία)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: