To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Το νέο σχέδιο για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων

Μέσα στον Ιούλιο ξεκινά η εφαρμογή του σχεδίου ρύθμισης των δανείων που εκπόνησαν κυβέρνηση, Τράπεζα της Ελλάδος και τράπεζες. Νοικοκυριά και επιχειρήσεις, που δεν μπορούν να είναι συνεπείς στις πληρωμές των δόσεών τους, θα μπορούν μέσα από τρία πακέτα λύσεων να διευθετούν τις οφειλές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης, η Τράπεζα της Ελλάδος και η Ελληνική Ενωση Τραπεζών βάζουν τις τελευταίες «πινελιές» στο σχετικό πλαίσιο.

Στις αρχές Ιουλίου έρχεται η τρόικα, οπότε και αναμένεται να ανάψει το «πράσινο φως» για τη, σε πρώτη φάση, μικρή σε εύρος εφαρμογή. Από την 1η Ιανουαρίου του 2015 είναι υποχρεωτική η ισχύς των μοντέλων ρύθμισης.

Οι δανειολήπτες, σύμφωνα με την εφημερίδα το Έθνος θα μπορούν να προβούν σε βραχυπρόθεσμη ρύθμιση διάρκειας έως πέντε έτη κατά τα οποία είτε θα μπορούν να πληρώνουν μόνο τους τόκους του δανείου, είτε να μειώσουν τη δόση τους. Παράλληλα θα μπορούν να έχουν και μια περίοδο χάριτος με αναβολή πληρωμής δόσεις ή δόσεων του δανείου.

Εκτός την βραχυπρόθεσμης λύσεις οι δανειολήπτες θα μπορούν να διαπραγματευθούν με την τράπεζα και λύσεις σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου, πέραν των πέντε ετών.

Εδώ ο δανειολήπτης θα μπορεί είτε να μειώσει το επιτόκιο είτε να αλλάξει τη μορφή του επιτοκίου (πχ από κυμαινόμενο σε σταθερό) αλλά και παράταση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου.

Ταυτόχρονα θα μπορεί σε συμφωνία με την τράπεζα να επιλέξει το λεγόμενο σπάσιμο του δανείου, υποθήκευση και άλλου ακινήτου ή ακόμη και τη λύση την πώλησης ή της ενοικίασης του ενυπόθηκου ακινήτου.


Financial & Law:

Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για να ρυθμίσουμε στα μέτρα σας τις τραπεζικές σας οφειλές! Εγγύηση η συνεργασία των έμπειρων χρηματοοικονομικών και νομικών μας συμβούλων!

Τηλέφωνα: 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: