To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Τι αλλάζει στους Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών

Πλαφόν στις τιμές των κυλικείων που λειτουργούν στις οργανωμένες παραλίες με εισιτήριο εισόδου, βάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, με απόφαση που υπέγραψε ο αρμόδιος υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς, κατά το πρότυπο για τις ανώτατες τιμές που ισχύουν ήδη σε αεροδρόμια, πλοία, γήπεδα, αρχαιολογικούς χώρους, θέατρα και κινηματογράφους για τους όρθιους πελάτες.

Οι αλλαγές στους Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙΕΠΠΥ) που ανακοινώθηκαν, με την αγορανομική διάταξη που υπέγραψε ο κ. Σκορδάς αφορούν μεταξύ άλλων τη διακίνηση ψωμιού, ελαιολάδου, καυσίμων, κ. α.
«Μετά την εμπειρία που αποκτήσαμε από την εφαρμογή των ΔΙΕΠΠΥ για περίπου εννέα μήνες, κι αφού λάβαμε υπόψη παρατηρήσεις και υποδείξεις φορέων της αγοράς και ενώσεων καταναλωτών, καθώς και συναρμόδιων υπηρεσιών, προέκυψε η ανάγκη επιμέρους διορθωτικών παρεμβάσεων, με σκοπό την περαιτέρω διευκόλυνση των εμπόρων και την μεγαλύτερη διασφάλιση των καταναλωτών», επισημαίνει στη δήλωσή του ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

Οι κυριότερες αλλαγές προβλέπουν τα εξής :

- Δίνεται η δυνατότητα στους φούρνους να έχουν τραπεζάκια εξυπηρέτησης των πελατών τους με προϊόντα αρτοποιίας και πρόχειρα γεύματα (σάντουιτς). Επαναλαμβάνεται επίσης η ρύθμιση για υποχρεωτική ζύγιση του ψωμιού.

- Θεσπίζεται υποχρέωση τήρησης Βιβλίου Ιχνηλασιμότητας οπωροκηπευτικών για την προστασία των καταναλωτών.

- Παρέχεται η δυνατότητα προσθήκης ετικέτας στα ελληνικά για την άρση της δέσμευσης προϊόντων που δεν είχαν τις απαιτούμενες επισημάνσεις.

- Στα προϊόντα από δέρμα δίνεται η δυνατότητα χρήσης εικονογραμμάτων όπως στα υποδήματα αντί των όρων «ΔΕΡΜΑ» και «ΠΛΑΣΤΙΚΟ» με την προϋπόθεση ταυτόχρονης υποχρέωσης για ανάρτηση πίνακα εντός του καταστήματος που να εξηγεί τα σύμβολα.

- Κοινόχρηστα: οι ένοικοι δικαιούνται να ζητούν με δαπάνες τους αντίγραφα των παραστατικών δαπανών. Επίσης οι επαγγελματίες διαχειριστές αναρτούν φωτοαντίγραφα παραστατικών δαπανών σε πίνακα ανακοινώσεων με διαφανή πρόσοψη και ασφαλισμένο.

- Διαγράφηκε η υποχρέωση αναγραφής στους τιμοκαταλόγους βάρους ή ποσότητας στις μερίδες των εστιατορίων.

- Προβλέπονται ρυθμίσεις για τη σφράγιση, έλεγχο κλπ. των αντλιών καυσίμων.

- Τίθενται ανώτατα όρια στο βάρος του χαρτιού, σακούλες κλπ. που χρησιμοποιείται κατά την διάθεση στο καταναλωτικό κοινό ειδών με μικτοβαρή ζύγιση παρουσία του πελάτη.

(Πηγή: Ημερησία)


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: