To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

ΙΚΑ: Καταργήθηκε το βιβλίο για το νεοπροσλαμβανόμενο προσωπικό

Από την 1η Ιουνίου, οι επιχειρήσεις παύουν να έχουν την υποχρέωση να τηρούν και να συμπληρώνουν το Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού.

Σύμφωνα με εξαιρετικά επείγον έγγραφο του ΙΚΑ, τίθεται επίσημα σε εφαρμογή η διάταξη που ψηφίστηκε στο νόμο 4255/2014 και πιο συγκεκριμένα το άρθρο 20, σύμφωνα με το οποίο τροποποιούνται και οι αρμοδιότητες των υπηρεσιών της ΕΥΠΕΑ ΙΚΑ, με στόχο τη διεύρυνσή τους. Ουσιαστικά, στα ελεγκτικά όργανα των υποκαταστημάτων του Ιδρύματος και της ΕΥΠΕΑ ΙΚΑ, προστίθεται και ο έλεγχος της υποβολής και της ορθής τήρησης, του εντύπου που αναφέρεται στην αναγγελία πρόσληψης (Ε3), αλλά και του εντύπου που αφορά τον πίνακα προσωπικού μιας επιχείρησης (Ε4).




Τα εν λόγω έντυπα υποβάλλονται από τις επιχειρήσεις στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη». Σύμφωνα με τη διοίκηση του Ιδρύματος, θα υπάρξει ξεχωριστή απόφαση του υπουργού Εργασίας, με την οποία θα ξεκαθαριστεί με ακρίβεια ποιο θα είναι το ύψος του προστίμου, που θα επιβάλλεται στις επιχειρήσεις που θα διαπιστώνεται μέσα από επιτόπιους ελέγχους ότι δεν έχουν υποβάλει τα έντυπα Ε3 και Ε4.

(Πηγή: dikaiologitika.gr)




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: