To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Από τον Σεπτέμβριο τα προγράμματα «εγγυημένου ελάχιστου εισοδήματος» και «εγγύησης νεολαίας»

Πρόβλεψη και για τα μέτρα ενίσχυσης των πολύ ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων έχει το αδημοσίευτο Μνημόνιο. Σύμφωνα με αυτό, το Σεπτέμβριο του 2014 ξεκινά το σχήμα του «εγγυημένου ελάχιστου εισοδήματος» και το Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου ξεκινά το σχήμα της «εγγύησης νεολαίας» (youth guarantee). Παράλληλα επιβεβαιώνεται η δέσμευση της κυβέρνησης να δημιουργήσει επιπλέον 50.000 θέσεις απασχόλησης και κατάρτισης εντός του 2014.




Αναλυτικά στο μνημόνιο αναφέρεται πως:

Γίνονται παραπέρα βήματα για την ενίσχυση των προγραμμάτων απασχόλησης και να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα του δικτύου κοινωνικής ασφάλειας για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Τα δύο προγράμματα απασχόλησης τα οποία ξεκίνησαν στα μέσα του 2013 και χρηματοδοτήθηκαν από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ, το πρόγραμμα της μαθητείας με voucher και το πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης προχωράνε. Θα επεκτείνουμε αυτά τα προγράμματα προσφέροντας τουλάχιστον 50.000 θέσεις το 2014.

Παράλληλα θα προωθηθεί το σχήμα της «εγγύησης νεολαίας» (youth guarantee) το Δεκέμβριο του 2014.

Σε ό,τι αφορά την κοινωνική προστασία, ξεκίνησε η προπαρασκευαστική δουλειά και, έτσι, θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο του 2014 το πιλοτικό πρόγραμμα ενίσχυσης του εισοδήματος (εγγυημένο ελάχιστο εισόδημα) σε δύο περιοχές.

Το πρόγραμμα αυτό θα εξαπλωθεί πανεθνικά το 2015, αν αυτό είναι δυνατό από άποψη χρηματοδότησης. Θα γίνει επισκόπηση των συστημάτων κοινωνικής προστασίας και βοήθειας το στα τέλη του Ιουνίου του 2014. Σ’ αυτή τη βάση, θα εξορθολογιστούν τα επιδόματα που σχετίζονται με τους φόρους και τις δαπάνες στα πλαίσια του προϋπολογισμού του 2015. Στόχος της κυβέρνησης πρέπει να είναι να δημιουργήσει περισσότερο δημοσιονομικό χώρο για να αυξηθεί η στοχευμένη υποστήριξη στις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες μέσα στα πλαίσια των συνολικών δημοσιονομικών στόχων.

(Πηγή: capital.gr)






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: