To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Έρχονται μειώσεις στις δόσεις δανείων

Στη μείωση των επιτοκίων του ευρώ από το 0,25% στο 0,15% αναμένεται να προχωρήσει αύριο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε μια προσπάθεια να τονώσει τις πιστώσεις στην ζώνη του ευρώ και να ενισχύσει την εγχώρια ζήτηση.




Η μείωση των επιτοκίων θα οδηγήσει σε μείωση των επιτοκίων καταθέσεων των ελληνικών τραπεζών, καθώς και του ελάχιστου δανειστικό επιτοκίου και του βασικό επιτοκίου χορηγήσεων.

Αυτόματα θα μειωθούν και τα επιτόκια χορηγήσεων προς επιχειρήσεις και ιδιώτες, τα οποία έχουν ως επιτόκιο βάσης το βασικό επιτόκιο της EΚΤ ή τα διατραπεζικά επιτόκια, Euribor και Libor.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η μείωση του επιτοκίου της ΕΚΤ στο 0,15% θα έχει ως αποτέλεσμα σε ένα δάνειο ύψους 100.000 ευρώ με χρόνο αποπληρωμής τα 15 έτη η μηνιαία δόση από τα 702 ευρώ να μειωθεί στα 693 ευρώ. Ομοίως σε ένα δάνειο ύψους 200.000 ευρώ με χρόνο αποπληρωμής τα 30 έτη, η δόση θα μειωθεί από τα 870,7 στα 856 ευρώ τον μήνα.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: